Alegerile au trecut şi în curând vom avea un nou Parlament şi un nou Guvern. Iată un prilej pentru ca românii să le spună celor care-i vor guverna în viitorii 4 ani ce îşi doresc pentru ţara lor şi ce cred că nu merge bine, ce ar trebui schimbat.
Cum e susţinut antreprenorul român? Micul întreprinzător care e la zi cu toate taxele şi impozitele? Supravieţuirea unei afaceri este în directă legătură cu politicile statului. Dacă românul care a votat şi-ar întreba constant reprezentantul în Parlament ce a făcut sau ce face pentru el, atunci s-ar găsi calea de mijloc între interesul patronului şi cel al statului.
Raul Florin Matei, economist: „Lipseşte ajutorul statului către întreprinzătorul care a înţeles să îşi achite toate taxele şi impozitele către stat. Acel întreprinzător care nu face evaziune fiscală nu este apărat de statul român, nu primeşte ajutor de la statul român în perioade de criză, cum a fost criza din 2007. Au picat multe multe afaceri doar fiindcă statul s-a mişcat greu şi nu a ştiut să vină în ajutorul micilor afacerişti până la urmă care ei sunt cei mai mulţi şi susţin o bună parte din economia ţării. O dată, relaxarea taxelor şi impozitelor de tot felul, aici ar trebui umblat în primul şi primul rând, ajutoare de stat. Ţările civilizate îşi ajută proprii afacerişti. Şi asta ar presupune o implicare masivă a tuturor cetăţenilor în impactul administrativ. Noi ce ar trebui să facem? Să îi întrebăm constant, lunar, nu ştiu, la trimestru, la semestru: Domnule parlamentar ce ai făcut pentru bunul meu trai, pentru comunitatea care te-a ales? Ar trebui să ţinem o legătură cu ei. Nu ei să ne ceară votul, noi să îi votăm şi după aceea să spunem: Lasă că vor fi peste patru ani alte alegeri.”
Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.