Tu ce vrei să schimbi în România? Mircea Ursuţa: Avem nevoie de stabilitate legislativă

Data publicării:
mircea ursuta diasporez

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Adaptarea legislaţiei la vremea actuală înseamnă o normalitate a lucrurilor. Avem multe legi incomplete sau foarte vechi. Şi avem prea multe schimbări de legi. E o combinaţie care nu poate ajuta nicio societate de progreseze.

Mircea Ursuţa, avocat: „În primul rând cred că e nevoie de o stabilitate legislativă în condiţiile în care am adoptat foarte multe coduri în ultimii ani. Sigur, a fost nevoie de o intervenţie în forţă a unor coduri noi care trebuiau implementate şi bine că s-au implementat. De acum înainte este bine ca totul să se facă încet, cu calm şi gândit. Orice lege, orice modificare indiferent de domeniul în care se adoptă trebuie să fie foarte bine gândită şi făcută în aşa fel încât să conducă spre viitor. La orice legislaţie se va lucra trebuie să se facă atent. Adică nu schimbăm azi legea, o mai schimbăm peste şase luni astfel încât nimeni nu mai ştie la un moment dat ce legislaţie este în vigoare, de ce. Orice legislaţie are nevoie de timp ca să se reglementeze ca omul să se obişnuiască cu ea şi să intrăm într-o normalitate a lucrurilor. Haideţi să vă dau un exemplu. Cel mai simplu din punctul meu de vedere este legislaţia în materia amenzilor, a contravenţilor. Este din 1968. Sigur, pe ea scrie Ordonanţa 2/2001, dar este o copie a legii din 1968 şi astăzi în vigoare. Clar că este nevoie de o reformă, de o modificare a acestei legislaţii. Dar dacă această modificare se va face pe principiul codurilor penale, să fie mult mai proaste decât legea veche nu am rezolvat nimic. De aceea, această legislaţie din 68 de bine de rău ne-am învăţat cu ea şi o aplicăm. Mai bine sau mai rău. Decât să o modificăm prost mai bine nu o modificăm.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Sunteți mulțumit, tovarășe Ceaușescu?”: Gorbaciov și ultima confruntare în...
Digi FM
A divorțat după 17 ani de căsnicie, iar acum are o nouă iubită. Andrei Aradits: „Nu, nu mi-e teamă să sufăr...
Pro FM
Katy Perry, talie tot mai subțire după ce ar fi recurs la dieta logodnicului Orlando Bloom. Artista a negat...
Film Now
A renunțat la actorie în urmă cu 12 ani. Cum arată astăzi David Caruso, starul din „CSI: Miami”
Adevarul
Jurnalista din România, dezamăgită de Țara lui Moș Crăciun. „Laponia e prima țeapă pe care o iau de pe...
Newsweek
Călin Georgescu anunță ce face cu pensiile dacă ajunge președinte. Pensionarii trebuie să se teamă
Digi FM
Ion Țiriac și Dan Șucu, posibili investitori la un club italian de fotbal din Serie A
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Cum arată un câine care a dispărut timp de 4 luni și a trăit în sălbăticie. Stăpânii abia l-au recunoscut...
Film Now
Daniel Craig, care a jucat în cinci filme James Bond și are o avere ce depășește 125 milioane de dolari: „Tot...
UTV
Mariah Carey ii semneaza sanul Rihannei, intr-un moment inedit, la ultimul concert de Craciun al artistei