RAPORT DE ȚARĂ. Saramura pescărească, delicatesa bucătăriei din Teleorman

Data publicării:
saramura peste
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

De saramura pescărească fiecare român a auzit. Dar gustată aici, în Teleorman, ai senzaţia că ai găsit locul unde s-a inventat reţeta.

Ion Codrea este un bucătar care a ajuns să gătească de nevoie. De loc din Turnu Măgurele, de mic a început să experimenteze reţete ca să-şi ajute părinţii, fără să se gândească la faptul că peste timp va deveni cel mai cunoscut bucătar al judeţului.

Dorinţa de a inventa şi de a îmbunătăţi reţete l-a făcut să descopere saramura pescărească într-o formă adaptată.

Eu am preluat de la bunica ceva, de la mama ceva. Eram odată în Deltă. Am făcut o comparaţie și îi lipsea gustul ăla, un gust al meu. M-am întors şi am pus în practică. Din două reţete eu trebuie să scot una care să mă reprezinte”, a afirmat Ion Codrea, bucătar şi managerul unui restaurant.

Secretele tradiţionale ale oamenilor apropiaţi de Dunăre au dus la desăvârşire o saramură care te încântă cu aroma unică şi gustul inconfundabil.

Pentru pregătirea unui astfel de preparat, bucătării din Teleorman au un adevărat ritual. Ţin morţiş ca ingredientele să fie numai proaspete, iar legumele şi verdeţurile înainte de preparare, vreme îndelungată, stau la afumat pentru a da o savoare nemaiîntâlnită.

Dacă pestele a început să sfârâie pe grătar, atunci maieștrii bucătăriei ştiu că nu mai au mult timp pentru a prepara punctul de rezistanta: saramura.

Deşi vorbim de o atenţie deosebită pentru a face saramură, maeştrii bucătari ne atrag atenţia că la o aşa delicatesă, mămăligă nu are cum să lipsească. Dar şi ea trebuie să fie deosebită.

La final, întreaga trudă de peste o oră din bucătărie trebuie răsplătită cu complimente pentru degustarea unei saramuri care aici în Teleorman are un gust unic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Peștele de 5 ori mai ieftin decât somonul, dar la fel de sănătos. Mulți români îl ocolesc însă
Digi FM
Tudor Chirilă, despre serialul-fenomen Adolescence: „M-a cam dărâmat, ar trebui să fie parte din modulul...
Pro FM
Bianca Censori vrea să-l părăsească pe Kanye West, dar se teme: „El controlează atât de multe aspecte ale...
Film Now
Channing Tatum și transformările la care și-a supus corpul. Actorul nu va mai accepta roluri pentru care...
Adevarul
Caz bizar. Un bărbat a ajuns la spital după ce a rămas cu mâna prietenei sale blocată în gură
Newsweek
Vin banii de la Mica Recalculare. Pensiile cresc cu sume între 100 și 700 de lei în luna mai
Digi FM
Shiloh, fiica actorilor Angelina Jolie și Brad Pitt, imagini virale. Fanii sunt convinși că adolescenta calcă...
Digi World
De ce nu e bine să asociem friptura cu cartofii prăjiţi. Explicaţiile medicului Mircea Beuran
Digi Animal World
Această femeie a coborât un munte, cărându-și câinele de 49 de kilograme în spate. Imaginile cu animalul...
Film Now
Maria Shriver, detalii sfâșietoare despre divorțul de Arnold Schwarzenegger: „Mi-a frânt inima, mi-a zdrobit...
UTV
Luminița Anghel, confesiuni dureroase despre fiul adoptiv: „Nu vrei să știi ce priviri, câtă ură… mi-a fost...