RAPORT DE ȚARĂ. Obiective turistice ale județului Olt

Data publicării:
21032013 20olt 20turism-56061

Orice turist trebuie să oprească şi să admire, măcar pentru câteva clipe,clădirea emblemă a Caracalului: Teatrul Naţional. Construită în stilul barocului târziu, clădirea a fost realizată după planurile arhitectului austriac Franz Billek.

Oraşul Caracal şi-a construit un teatru la fel impunător, încadrat în acelaşi curent arhitectonic european, ridicat, nu întâmplător, în Dealul Protosenilor, zonă istorică, în vecinătatea ruinelor Curţii Domneşti a lui Mihai Viteazul.

Teatrul Naţional a fost închis în 1987 şi abia după 22 de ani, în 2009, luminile rampei s-au aprins din nou.

O altă atracție deosebită a orașului Caracal și unul dintre cele mai importante şi căutate obiective turistice din Oltenia este Curtea Domnească.Pe locul în care astăzi se mai găsesc doar nişte ruine, se întindea odată Curtea Domnească, reşedinţă a lui Mihai Viteazul, Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu.

În Olt se află şi Casa Memorială Nicolae Ceauşescu. Înainte de '89, Scorniceştiul devenise „destinaţie turistică” de aprovizionare, pentru că aici galantarele erau pline. La 24 de ani de la revoluţie, Casa Memorială continuă să atragă turişti.

Corabia, un mic oraş al judeţului Olt, păstrează la marginea lui singurele urme rămase astăzi din străvechea Cetate Sucidava.Vestigiile aflate în situl arheologic amintesc de aşezarea întemeiată aici de romani şi tranformată de Constantin cel Mare într-o puternică bază militară.

Votează-ți județul și comentează pe forum în secțiunea specială „Raport de țară”

Mănăstirile Brâncoveni şi Hotărani se numără printre cele mai căutate destinaţii pentru turismul ecumenic. Situată în comuna Brâncoveni, mănăstirea este o ctitorie domnească veche de peste şase sute de ani. Ansamblul arhitectural a fost construit de boierii din familia Brâncovenilor în secolul al XV-lea, ca loc de refugiu. Aici şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa domnitorul Constantin Brâncoveanu.

La 10 kilometri de Caracal este satul Hotărani din comuna Fărcaşele. Un loc ce păstrează, de secole, mărturii ale unor vremuri de adânci frământări şi lupte.Într-un capăt de sat, pe un drum care duce în valea de la marginea pădurii lăcaşul de cult cel mai vitregit de vremuri de pe tot cuprinsul judeţului Olt se încăpăţânează să sfideze timpul.

Mănăstirea Hotărani, ctitorită în 1588, se află pe ruinele unui sat roman, suburbie a oraşului antic Romula.Din vechiul ansamblu se păstrează nu doar biserica, ci şi turnul-clopotniţă. Construit pe un deal, acesta se află la aproximativ 200 de metri de lăcaşul de cult. În 1999, Parohia Sfinţii Voievozi a înaintat o cerere către Ministerul Culturii, pentru finanţarea consolidării bisericii, nici acum nu a primit răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce era geloasă Elena Ceaușescu pe Delia Budeanu. Soția dictatorului i-a interzis să...
Digi FM
Discursul viral al unei femei din Republica Moldova care i-a pus la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai...
Pro FM
50 Cent, noi declarații despre scandalul în care este implicat Sean „Diddy” Combs: „Este ceea ce am spus de...
Film Now
Filmul cu fiul lui Jack Nicholson în distribuție, în cinematografe. Ce încasări a avut la box office-ul global
Adevarul
Cum va funcționa terapia anti-cancer cu Lutețiu 177 - pregătit la Centrala Nucleară Cernavodă: „Poate fi...
Newsweek
Zero lei pensie pentru sute de mii de pensionari. Șase situații blochează sistemul Casei de Pensii
Digi FM
Sabrina Ionescu, baschetbalistă de origine română, e campioană WNBA. S-a născut în California și e măritată...
Digi World
Doi doctori, total uimiți de ce au văzut la microscop pe mâini aparent curate: "Oh, asta e dezgustător!"
Digi Animal World
Momentul când două păsări se bat pe un pește. Imaginile surprinse în India au făcut înconjurul lumii
Film Now
Salma Hayek, imaginile care au făcut furori printre fani: „Nicole Kidman are doar zece, ești grozavă!”...
UTV
Liam Payne avea „cocaina roz” in organism la momentul decesului