„Am început mai târziu, din păcate, dar am putea să folosim și noi această apă să fim și noi să zicem un Felix al Aradului să zicem așa”, spune Gheorghe Cosma, proprietarul unui complex balnear.
Construit chiar în Arad, centrul balnear al lui Gheorghe Cosma a înghițit până acum o investiție de trei milioane de euro, din care peste două milioane a costat doar forajul de apă termală. A ajuns rapid foarte popular, mai ales că este acoperit, deci disponibil în tot timpul anului.
„Aceste zăcăminte de sub câmpia Aradului sunt o mare binefacere pentru județ și, în special, pentru orașul Arad. De aceea, am și forat și am făcut această oază a Aradului, unde vin foarte mulți oameni, foarte mulți pensionari, avem peste 1.200 de abonamente care funcționează și suntem bucuroși pentru că putem să ajutăm la necazurile și la bolile care sunt destul de frecvente astăzi”, crede Gheorghe Cosma.
Construit acum 120 de ani, Castelul Purgly, din comuna arădeană Șofronea, a fost preluat în 1996 de către o fundație care l-a salvat de la ruină. Fost sediu CAP, castelul a necesitat o restaurare deloc ieftină - două milioane şi jumătate de euro au fost investiţi, iar planul de reabilitare a inclus și valorificarea forajului de apă termală aflat în vecinătate.
Ștrandul de la Șofronea este singurul ștrand în aer liber din județul Arad care funcționează tot timpul anului. Vin aici oameni de la sute de kilometri.
Luxul scăzut face parte din politica administratorilor ștrandului. O creștere a confortului ar însemna și creșterea prețului de intrare care în prezent este simbolic: cinci lei. Spre deosebire de facilitățile moderne oferite în alte părți, aici filosofia este una simplă: natură și relaxare pe bani puțini pentru toată lumea.
În sezonul cald, în jurul Aradului sunt deschise în jur de 10 ștranduri cu apă termală. Numai în ultimii doi ani s-au deschis două locuri noi, printre investitori numărându-se și Primăria Municipiului Arad care a alocat 800.000 de euro, ca să aibă o zonă cu apă termală în cadrul ștrandului public.
Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24
În aşteptarea regionalizării, vreme de 21 de săptămâni, campania Raport de ţară face radiografia României reale. În fiecare zi, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, din care, la final de săptămână, tragem linie şi adunăm împreună atuurile şi punctele slabe. Din Braşov, Sibiu, sau de oriunde în România, intraţi şi votaţi-vă judeţul preferat în secţiuneaRaport de ţară.