Muzeul de Istorie a României. Clădirea vechiului Palat al Poştelor de pe Calea Victoriei reuneşte 60 de săli de expoziţie şi adăposteşte o comoară: tezaurul - o colecţie valoroasă de bijuterii din aur şi arme, evaluată la peste jumătate de miliard de euro. Deşi în plin proces de restaurare, muzeul este deschis publicului. Expoziţia Comorile Chinei, găzduită anul acesta de muzeu, a adus în România obiecte rare, care nu au mai fost expuse până acum în Europa de Sud-Est. Vase neolitice din bronz folosite la ceremoniile regale, bijuterii, porţelanuri vechi de o mie de ani şi patru din faimoşii soldaţi de teracotă descoperiţi în China. Au trecut deja pragul expoziţiei peste 40.000 de vizitatori.
Muzeul Naţional de Artă este clădirea vechiului Palat Regal, ridicată după planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu în anii 40. În patrimoniul său se află una dintre cele mai mari colecții de pictură din România. O parte importantă vine chiar din colecţia privată a Regelui Carol I.
În faţa Palatului Regal se află Ateneul Român. Clădirea în stil neoclasic construită la sfârşitul secolului al 19-lea găzduieşte evenimentele muzicale de vârf din ţară.
Cele mai multe dintre concertele de la Festivalul internaţional George Enescu sunt programate la Ateneul Român. O sală apreciată de străini pentru arhitectură şi pentru acustica deosebită.
Tot pe Calea Victoriei este recent renovatul Muzeu al Colecţiilor de Artă. Clădirea construită la începutul secolului al 19-lea a fost restaurată cu peste 6 milioane de euro şi răspunde acum celor mai moderne standarde de expunere, iluminare, climatizare şi securitate a obiectelor. Colecţia muzeului a ajuns la peste 11 mii de obiecte de patrimoniu, printre care tablouri celebre semnate de Theodor Aman sau Nicolae Grigorescu, obiecte de decor, mobile vechi sau arme provenind de la colecţionari români.
Clădirea Operei Române din Bucureşti a fost inaugurată în 1954, cu spectacolul „Dama de pică”, de Piotr Ilici Ceaikovski. De aproape 60 de ani, spectacolele de operă şi de balet încântă melomanii şi educă gusturile neiniţiaţilor. În plus, bucureştenii pot petrece şi noaptea dintre ani la Operă, printr-o petrecere elegantă de Revelion, unde biletele se vând cât ai clipi.
Actuala clădire a Teatrului Naţional a fost inaugurată în anii '70, iar acum se află în plin proces de reconfigurare şi consolidare. Ilinca Tomoroveanu şi Florin Piersic sunt printre actorii care simţit emoţia debutului pe scena teatrului naţional.
Muzeul Antipa a găzduit anul acesta faimoasa expoziţie „Corpul uman”. „The Human Body" îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta" o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască.
Muzeul Satului este locul pe care niciun străin nu ar trebui să îl rateze când colindă Capitala. Muzeul a fost inaugurat la 10 mai 1936, în prezența regelui Carol al II-lea şi este azi una dintre cele mai mari atracții turistice ale Bucureștiului. Pentru a construi Muzeul Satului, casele au fost dezasamblate, bucată cu bucată, transportate cu trenul, căruța sau cu barca până la București, unde au fost reasamblate. Cea mai veche casă este construită în secolul al XVII-lea.
Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24
Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.