POVEŞTILE CREDINŢEI. Să crezi în ce faci, lecţia de viaţă a speologului Viorel Lascu
Tot ceea ce face speologul Viorel Lascu face cu credinţă. Mereu a fost uimit de minunile naturii, de ceea ce se află mai presus de noi. Să crezi în ceea ce faci este lecţia lui de viaţă. A amenajat pentru marele public peştera cu cristale de la Farcu. De mai bine de cinci ani este cel mai aprig susţinător al turismului speologic în zona Bihorului. A transformat un colţ de sat uitat, de lângă Beiuş, într-un loc magic cu case vechi restaurate.
„Munca mea este întotdeauna în slujba schimbării. Dar schimbarea asta nu este o treabă care ţine de radicalism. De exemplu, munca mea este foarte mult legată de tradiţie. Nu doresc să schimb tradiţia, eu doresc ca această tradiţie să meargă spre copiii mei, spre nepoţii mei, spre generaţiile viitoare şi în acelaşi timp ceea ce este istorie, ceea ce ne-au lăsat oamenii şi popoorul acesta mai ales, să plece mai departe”, povesteşte Viorel Lascu.
Citiţi şiJURNALUL DE SEARĂ. De unde vine farmecul României? Dar insuccesul ei?
Acesta subliniază că fiecare dintre noi, atunci când se naşte, se naşte cu o credinţă: „Este ceva ce ne este transmis, pentru că pentru mine lucrurile nu mor niciodată. Totul este renaştere. Atunci când îţi fixezi în viaţă să ai un ţel, automat ai şi o credinţă. Dacă doreşti să faci ceva pentru tine pentru oameni, pentru universul ăsta, automat ai şi o credinţă”.
Viorel Lascu s-a pregătit pentru Crăciun ca un creştin sincer. Chiar dacă lumea şi-a pierdut sacralitatea, în inima lui totul este limpede, clar, bun şi frumos.
Citiţi şiRomânia Din | interior. Ce ascund cele 12.000 de peșteri din România
„Sărbătorile Crăciunului sunt mai mult cu o tentă religioasă. Dar ele s-au născut tot din această credinţă cu care ne naştem pentru că de fiecare dată când ne punem o speranţă, dacă nu ar exista credinţă, această speranţă nu ar avea împlinire. Şi atunci când Dumnezeu l-a trimis pe Cristos pe pământ a dat o speranţă oamenilor şi în acelasi timp o credinţă. Cât este marketing în sărbători, întotdeauna trebuie să fie şi un marketing pentru că ţine de oameni, de evoluţie, dar asta nu înseamnă că trebuie să separăm lucrurile pentru că şi cei care fac comerţ au credinţă şi ne aduc bunăstare”, spune speologul.
Credinţa rămâne cel mai tainic lucru pentru Viorel Lascu. Ceva adânc, simplu, frumos care îi aduce linişte şi fericire. Şi mai ales, îl pune la lucru. Credinţa lui stă în lucrarea lui.
CiteșteAICIși alte povești ale credinței!
- Etichete:
- povestea credintei
- viorel lascu
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News