După mai bine de 7 ani, timp în care a lucrat la multinaţionale din domeniul farmaceutic, a renunţat la tot şi s-a stabilit la ţară, unde a revenit la prima lui pasiune, medicina. Începutul a fost dificil, îşi aminteşte el, dar a meritat fiecare moment.
„Întoarcerea la medicină a fost să nu spun grea, complexă. Pentru că eu întrerupsesem activitatea timp de nouă ani, de medic, ceea ce apresupus un proces destul de anevoios. În general lumea avea impresia că este o rampă de lansare pe care o pregătesc pentru plecatul afară, în străinătate şi au fost neîncrezători mai ales în primul an”, spune medicul Gabriel Dan.
Chiar dacă s-a gândit de câteva ori cum ar fi să plece din ţară pentru a profesa ca medic, a renunţat rapid la acest gând: „Noi avem un plus extraordinar şi anume modul în care relaţionăm şi socializăm noi între noi, cu cei din jurul nostru. Din punctul meu de vedere acesta este un lucru foarte important. Rezultatele te răsplătesc. Deci se poate trăi în România, se poate trăi decent”.
Peste 800 din cei 1000 de locuitori ai comunei sunt înregistraţi acum la cabinetul său. De demult, el nu este doar medicul disponibil pentru pacienţii săi zi şi noapte, ci şi un prieten al acestora.
Atitudinea lor nu a fost de la început aşa. Oamenilor le era frică că tânărul lor medic va pleca în scurt timp din comună, de îndată ce îşi va găsi altceva de lucru. Nimeni nu se gândea că el se va stabili aici.
„La început le-a fost mai greu să aibă încredere că o să rămână în comună pentru că s-a întâmplat şi înainte. Se înscriau la medicul care venea şi dacă pleca, iarăşi erau obligaţi să meargă să îşi caute alt medic de familie. Înainte să vină domnul doctor avem un medic care venea aproxiamtiv o dată pe săptămână. De când a venit domnul doctor programul este zilnic”, declară Gabriel Mureşan, primarul comunei Zimbor.
Astfel, cu răbdare, dedicaţie şi multă energie medicul de famillie a reuşit să-şi câştige pacienţii din Zimbor. Acum nu mai este medicul venit de la oraş, ci... medicul comunei Zimbor.