Pensiunile din Bucovina sunt pline. Oaspeţii vin să se bucure de aerul curat de munte, dar şi de bucatele speciale de sărbătoare.
- E prima oară când venim la dânșii și ne simțim minunat, putem să spunem că e un mic paradis aici.
Mielul a ajuns la proţap, după ce a stat trei zile la macerat cu tot felul de condimente.
- Se ţine cu ceapă, usturoi, cimbru de câmp, busuioc. Pe urmă se pune la grătar, la rotisor, prins în folie ca să pătrundă temperatura în el să îl facă.
Şi operaţiunea nu se opreşte aici. Cu răbdare şi pricepere, mielul se întoarce pe toate părţile desupra cuptorului încins până ce carnea se frăgezeşte.
Şi pentru ca aromele să nu lase nici un oaspete indiferent, însuşi nea Ion Baciu, gazda noastră, amestecă cu grijă condimentele.
- Rozmarin, un pic de piper, chimion, miere de albine şi un vin demisec şi un pic de sare. Tot timpul, mielul cât se învârte, noi tot îl stropim cu busuioc.
Mâncarea specială de sărbătoare merge perfect cu un păhărel de vin. În crama lui Dumitru Doroftei turiştii găsesc vinuri autohtone şi mai dulci, şi mai seci.
Cristi Marinache a venit tocmai din Israel pentru a petrece Paştele în Bucovina.
- Eu am un mic restaurant în Tel Aviv şi special am închis pentru o săptămână ca să vin la nea Ion.
După masa copioasă, turiştii se pot încinge în horă sau pot pleca la plimbare.
O zi de cazare în Bucovina costă 250 de lei, cu mic dejun inclus. Puteţi să dormiţi în case bătrâneşti, unde saltele paturilor sunt umplute cu fân, ca să vă simţiţi exact ca în casa bunicii. Dacă doriţi şi un strop de civilizaţie, aveţi şi hoteluri de lux cu săli de fitness.