Parlamentarii care au devenit din demnitari simpli puşcăriaşi

Data publicării:
Adrian Nastase eliberat a doua oara din inchisoare - Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Gabriel Bivolaru - fost deputat PSD: Nu este adevărat nimic!

Deputatul Gabriel Bivolaru a ajuns în vizorul justiţiei din 1996. De atunci şi până în prezent a fost închis de două ori, dar a fost cercetat în mai multe dosare. Au rămas pagină de istorie imaginile cu liderii PDSR, Partidul Social Democrat de azi, care au făcut scut în jurul său, susţinându-i nevinovăţia. Printre ei, Adrian Năstase şi Miron Mitrea. 7 ani mai târziu, în 2004, parlamentarul e închis pentru delapidarea BRD cu 2.200 de miliarde de lei vechi. În 2007 a fost eliberat, dar a recidivat şi în august 2013 a fost arestat din nou, de această dată pentru furt de produse petroliere.

Între 2010 şi 2011, parlamentarul social-democrat Cătălin Voicu a stat în arest preventiv 480 de zile, fiind cercetat pentru trafic de influenţă. În 2014, Voicu a primit o condamnare definitivă de 7 ani cu executare, pentru aceeaşi acuzaţie.

Clujeanul Virgil Pop a intrat în istorie ca fiind primul parlamentar român ales în arest şi condamnat în timpul mandatului. A fost dus cu duba poliţiei pentru a-şi prelua mandatul în 2008, iar la finalul celor 4 ani de parlamentar al PNL a fost ridicat tot de poliţişti. Aveau un mandat de executare a unei pedepse de 5 ani, pe numele său, pentru fapte de corupţie.

Liberalul Horea Uioreanu, n-a mai avut parte de atâţia susţinători în noiembrie 2014, când a ieşit pe poarta Penitenciarului Gherla. A fost deputat între 2008 si 2012, lider al PNL Cluj dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Uioreanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru 5 infracţiuni de luare de mită, iar după 6 luni de detenţie a ajuns în arest la domiciliu.

În iunie 2012 a avut loc, fără îndoială, cea mai spectaculoasă trimitere în închisoare a unui parlamentar. Fostul premier şi lider al PSD Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, cu propriul pistol, în momentul în care poliţiştii au venit să-l ridice de acasă, după condamnarea definitivă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calității”. În 2014 Adrian Năstase a ajuns pentru a doua oară în spatele gratiilor, condamnat în dosarul „Zambaccian”.

Adrian Năstase: Eraţi pregătit pentru o asemenea decizie? - Nu, nu eram!

2013 este anul în care George Becali a părăsit Parlamentul, silit de justiţie. În dosarul schimburilor ilegale de terenuri cu MApN, el a fost condamnat pentru dare de mită şi fals în înscrisuri.

Gigi Becali, fost deputat: Mă închin împăratului Hristos! Și la revedere!

După mai bine de 40 de termene de judecată în dosarul ICA şi 3 mandate de senator, Dan Voiculescu a ajuns în închisoare în august anul trecut, cu o pedeapsă de 10 ani pentru spălare de bani.

Tot anul trecut, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi patru luni închisoare în dosarul Rompetrol.

2014 a fost şi anul răsunătorului dosar al retrocedărilor ilegale de păduri. Printre vinovaţi: deputaţii PSD, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam. Cunoscut ca eminenţa cenuşie în PSD, Viorel Hrebenciuc şi-a dat demisia din Legislativ, iar de 4 luni se află în arest preventiv. Ioan Adam şi-a înaintat demisia abia în 23 ianuarie. A fost între timp eliberat din arestul poliţiei Braşov şi este cercetat acum în arest la domiciliu.

Lista neagră a parlamentarilor penali nu e nici pe departe încheiată. Zilele trecute, fostul ministru Codruţ Şereş a ajuns în spatele gratiilor, cu o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni, în dosarul privatizărilor strategice. El a fost senator în legislatura 2004 - 2008.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Amendă de 4.000 de lei pentru românii care au instalații pe gaz în apartament și fac această greșeală. Legea...
Digi FM
Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri neașteptate la câteva săptămâni de la nunta cu Valeriu Gheorghiță. Unde...
Pro FM
CRBL urmează să-și facă prima intervenție estetică. Artistul a explicat tot: „Odată cu trecerea timpului, se...
Film Now
David Hasselhoff, după moartea colegului său din „Baywatch”: „A fost un luptător, mi-a salvat viața de cel...
Adevarul
Secretele unei călătorii memorabile în Japonia, pe cont propriu: costuri și experiențe. „Am avut un șoc...
Newsweek
Cum pot primi pensie mai mare pensionarii care au lucrat în grupele de muncă? De când?
Digi FM
O influenceriță din Italia a murit într-un accident bizar: un pește spadă i-a străpuns pieptul în timp ce era...
Digi World
Sunt sucurile cu îndulcitori o alternativă mai bună decât cele cu zahăr? Un medic gastroenterolog explică de...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Denzel Washington, motivul pentru care a acceptat să joace în Gladiatorul II: "E Ridley, e Gladiatorul. E un...
UTV
Vezi cine este noul iubit al Angelinei Jolie