Oscar 2017. Nominalizările pentru cel mai bun regizor
Pentru al treilea an consecutiv, Digi24 şi Digi Film vor transmite, în direct şi în exclusivitate, festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film. Digi24 prezintă portretete celor care se luptă pentru titlul de cel mai bun regizor.
Denis Villeneuve (Arrival)
Denis Villeneuve este regizorul canadian cunoscut pentru faptul că a regizat Prisoners în 2013 dar şi Sicario, filmul despre care s-a vorbit anul trecut la Oscar. Arrival este primul SF din carieră lui care i-a adus şi prima nominalizare de către Academia Americană de Film. „Singurul lucru pe care nu îl puteam face în Canada era un science-fiction, şi îmi doream să fac un SF de când aveam 10 ani”, a mărturisit Villeneuveu. Pelicula care a strâns în total 8 nominalizări, printre care şi cea pentru cel mai bun film, este un SF aparte, emoţionant, ce vorbeşte despre relaţia dintre oameni şi fiinţele extraterestre. Cel mai dificil pentru Villeneuve a fost, după cum a declarat, să le dea extratereştrilor pe care personajele interpretate de Amy Adams şi Jeremy Renner îi întâlnesc, o prezenţa profundă, similară senzaţiei pe care ai avea-o dacă înoţi alături de o balenă în ocean.
Mel Gibson (Hacksaw Ridge)
Hacksaw Ridge este filmul care reprezintă reîntoarcerea Lui Mel Gibson la regie după o pauză de aproape 10 ani. Pelicula este ecranizarea poveştii reale a unui medic înrolat în armata în Al Doilea Război Mondial care a salvat 75 de camarazi fără să tragă un glonţ. Din distribuţie fac parte Andrew Garfield, Vince Vaughn dar şi Milo Gibson, fiul lui Mel Gibson, pentru care Hacksaw Ridge reprezintă debutul în cinematografie. Despre Hacksaw Ridge, Gibson spune că e mai mult un film de dragoste decât unul de război, deşi conţine o mulţime de scene grafice, aşa cum ne-a obişnuit Gibson în toate filmele sale. Povestea lui Desmond Doss l-a inspirat atât de mult pe Mel Gibson încât a declarat că dacă acesta ar mai trăi, şi-ar dori să fie ales preşedinte al Statelor Unite.
Abonându-te la Newsletter primești sinteza celor mai bune informații, articole și interviuri exclusive publicate de digi24.ro
Damien Chazelle (La La Land)
Damien Chazelle şi-a avertizat de la bun început actorii principali că proiectul La La Land nu va fi unul uşor şi se declară norocos că a lucrat cu nişte workoholici, după cum îi caracterizează pe Emma Stone şi pe Ryan Gossling. Deşi este obsedat de detalii şi şi-a dorit că totul să iasă perfect din punct de vedere tehnic, nu ar fi fost mulţumit doar cu nişte dansuri perfect executate sau cu nişte melodii cântate impecabil, dacă actorii nu ar fi fost fireşti în interpretarea lor. Chazelle se declara un regizor disperat după emoţie şi autentic.
Kenneth Lonergan, (Manchester by the Sea)
Această este a 4-a oară când Kenneth Lonergan este nominalizat la Oscar, dar este prima nominalizare pentru regie. Lonergan trebuia iniţial să fie doar scenaristul filmului Manchester by the Sea, la baza căruia a stat ideea pe care Matt Damon i-a dezvăluit-o în apartamentul lui Lonergan. Damon voia să joace şi să regizeze filmul, dar programul actorului a fost supraîncărcat datorită filmărilor la The Martian şi astfel, în rolul principal a fost distribuit Casey Afleck iar Kenneth Lonergan a fost desemnat să şi regizeze filmul. Şi dacă tot a scris scenariul şi a regizat filmul, Lonergan şi-a dat şi un mic rol în acest film care a strâns 6 nominalizări la Oscar.
Barry Jenkins, (Moonlight)
Regizorul afro-american Barry Jenkins este şi cel care a scris scenariul producţiei Moonlight, care la început a fost o piesă de teatru. Povestea este una aproape autobiografică, mărturiseşte Jenkins, care spune că a pus în scenariu bucăţi însemnate din relaţia pe care a avut-o cu mama sa. "Nu e despre viaţă mea, dar povestea este atât de asemănătoare, încât m-aş fi putut pune pe mine în film", a declarat Jenkins. Dar s-a limitat la scenariu şi regie, iar în ceea ce priveşte distribuţia, a căutat actori capabili să transmită emoţie fără să scoată un cuvânt. Cel mai greu i-a fost să lucreze cu Naomie Harris, actriţa care joacă rolul mamei personajului principal. În ochii lui Barry Jenkins această o interpretează de fapt pe mama lui. Pe lângă nominalizarea pentru regie, Berry Jenkins a mai primit una, la categoria "cel mai bun scenariu adaptat".
- Etichete:
- nominalizari oscar
- oscar la digi
- cel mai bun regizor
- oscar 2017
- manchester by the sea
- moonlight
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News