OSCAR 2016 | Cine e cel mai bun actor în rol secundar?
Cinci actori se bat pe o singură statuetă. Iar competiția este foarte strânsă. Sylvester Stallone a câștigat deja Globul de Aur cu rolul secundar din „Creed”, iar Mark Rylance, actorul din „Bridge of Spies”, a fost premiat cu BAFTA. Și ceilalalţi actori au cu ce se lăuda.
Christian Bale are un atu în faţă celorlalţi actori nominalizaţi pentru rolurile secundare . Este singurul care a câştigat un Oscar, tot pentru rol secundar, în 2011, cu interpretarea din „The Fighter”.
În „The Big Short” este Michael Burry, un economist excentric. El este primul care anticipează dezastrul economic din 2008 şi care scandalizează Wall Street-ul atunci când începe să parieze împotriva pieţei imobiliare. Michael Burry este un geniu singuratic, pasionat de heavy metal. Puţini ştiu că Bale a avut unul dintre genunchi complet distrus în momentul filmărilor la „The Big Short”, chiar când a filmat scena în care bate la tobe energic. Asta l-a lăsat cu gură căscată pe Adam McKay. Regizorul nu înţelegea cum poate Bale să joace în asemenea condiţii. A aflat secretul de la soţia actorului: Bale nu simte durerea.
Tom Hardy este pentru prima dată nominalizat la Oscar pentru interpretarea din „The Revenant”. Hardy nu este la primul film în care joacă alături de DiCaprio. De altfel, actorul britanic a intrat în atenţia publicului după rolul din „Inception”. Iar în ultima vreme este pe val. Numai în ultimul an a jucat în cinci producţii, dintre care două sunt nominalizate la Oscar la categoria Cel mai bun film. Când nu joacă rolul principal, Hardy primeşte cu plăcere rolul ticălosului. Aşa cum se întâmplă acum în „The Revenant” sau cum s-a întâmplat în „The Dark Knight Rises”. Vi-l mai amintiţi, desigur, pe Bane, personajul cu masca, duşmanul lui Batman.
În filmul lui Innarritu, Hardy este John Fitzgerald, camaradul lui Hugh Glass, cel care îi omoară fiul şi îl abandonează pe acesta în sălbăticie. Atunci când DiCaprio a primit Globul de Aur pentru rolul principal din „The Revenant”, i-a mulţumit pe scenă lui Tom Hardy pentru că este un prieten bun. Şi pentru că - spune el - e convins că britanicul nu l-ar îngropa niciodată de viu în realitate.
În „Spotlight”, Mark Ruffalo a intrat perfect în pielea unui jurnalist de investigaţii. Îl interpretează pe Mike Rezendes, un reporter implicat, perseverent, care este convins că prin meseria lui poate schimbă lumea. Ziarist de investigaţie, Rezendes este mereu pe drumuri sau petrece ore întregi documentându-se. Iar Ruffalo a căpătat pentru acest rol exact aspectul neglijent al jurnaliştilor care se dedică meseriei trup şi suflet. Mănâncă pe apucate, nu se schimbă cu zilele, e nebărbierit, renunţă la familie. Pentru că replicile să fie şi ele fireşti, Ruffalo l-a cunoscut pe ziaristul pe care îl interpretează în „Spotlight”. A vorbit şi cu victimele preoţilor catolici, demascaţi prin anchetă celor de la „The Boston Globe”.
Mark Rylance este o apariţie surprinzătoare în filmul lui Steven Spielberg, „Bridge of Spies”. Actorul britanic în vârstă de 56 de ani îl joacă pe Rudolf Abel, un spion rus. În plin Război Rece, acesta este descoperit de către autorităţile americane şi judecat pentru spionaj. Personajul interpretat de Mark Rylance este un tip singuratic, calm şi tăcut. Abel are însă o replică preferată: întrebarea retorică "Would it help?" pe care o foloseşte în toate conversaţiile cu avocatul sau. Această întrebare devine brandul personajului. Despre Mark Rylance, pe care nu l-am mai văzut până acum în niciun film comercial, Tom Hanks spune că „este un om menit să aibă un destin măreţ”. Poate că are dreptate: Tom Hanks, actorul principal din „Bridge of Spies” nu este nominalizat la Oscar. Mark Rylance, da.
Avea 31 de ani când a fost prima dată nominalizat la Oscar, cu rolul şi scenariul din Rocky. Acum are 70 de ani şi Sylvester Stallone este pentru a două oară pe lista scurtă a premiilor Academiei Americane, pentru continuarea seriei „Rocky”, pelicula „Creed”. Actorul este din nou Rocky Balboa, campionul mondial la box ajuns acum la bătrâneţe. De această dată, e antrenor şi mentor al unui tânăr pasionat de box: nimeni altul decât fiul fostului său rival, Apollo Creed. Rocky vede asemănarea puternică a tânărului Adonis cu tatăl său. Este nostalgic şi, chiar dacă nu vrea să îşi asume responsabilitatea de a-l antrena pe băiat, ajunge să îl protejeze şi să îl înveţe să supravieţuiască în ring. Cu rolul din „Creed”, Stallone i-a luat pe toţi prin surprindere la Globurile de Aur, unde a fost marele câştigător la categoria Cel mai bun actor în rol secundar.
Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, în noaptea de 28 spre 29 februarie.
Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 7 dimineaţa, ora României.
Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.
Gala premiilor Oscar, transmisă în exclusivitate în România de Digi24 și Digi Film, va putea fi urmărită cu traducere sau sunet original de către telespectatorii care au Smart TV.
Luni, 29 februarie 2016, toți participanții care au răspuns corect la minimum o întrebare, vor fi incluși în tragerea la sorți pentru 3 sisteme Home Cinema.
- Etichete:
- digi24
- video
- oscar
- premiile oscar
- cel mai bun actor
- actori premiati
- oscar 2016
- cine candideaza la oscar
- rol secundar
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News