„Am să mă ocup de problemele alea pe care le-au vânturat unii şi alţii. Voi fi în continuare un prieten al PNL pentru că sunt mulţi oameni, foarte mulţi oameni de foarte bună calitate... Chiar şi printre acei care poate s-au desolidarizat. Vor înţelege cu timpul. Au fost lucruri care mi-au fost puse în cârcă 10, 12, 14 ani. Şi până la urmă s-a dovedit că au fost puse la cale de unii şi de alţii. Nu mi-e teamă de ei. Tot ce s-a spus împotriva mea va fi demontat şi dovedit. Să nu creadă cineva că a terminat cu mine”, a spus, vehement, Marian Munteanu după ce a anunţat că renunţă la candidatură.
Societatea Academică Română şi România Curată au cerut în această dimineaţă Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii verificarea lui Marian Munteanu. O cerere similară de verificare a lui Marian Munteanu a fost depusă la CNSAS de PNL pe 18 aprilie.
„O să aveţi surprize mari şi foarte neplăcute pentru cei care au făcut toată vânzoleala asta. O să vă dau... Acuma nu e cazul, eu vreau să lăsăm lucrurile pentru alt moment. Care va fi foarte plăcut. Când o să vedeţi ce s-a întâmplat cu CNSAS-ul ăsta, cine a lucrat, cum a lucrat, ne vom ocupa de ei la momentul potrivit. Nu vreau să amestec lucrurile pentru că nu doresc... Şi mie îmi pare foarte rău. Eu am spus de la bun început. Totuşi, activitatea mea publică în România e destul de cunoscută. Eu am purtat în spate acuzaţii - nu numai alea contondente -, de acelaşi tip, foarte mulţi ani. Deci nu era un secret pentru nimeni că eu sunt acuzat ba de aia, ba de aia, de ailaltă şi de ailaltă", ameninţă Marian Munteanu.
Fostul candidat al PNL nu i-a uitat nici pe cei care l-au contestat în interiorul partidului. Cei mai cunoscuţi dintre aceştia au fost Răzvan Mironescu şi Ovidiu Raeţchi, candidaţii pentru sectoarele 6 şi 5, care au refuzat să apară alături de el pe afişe sau în manifestări electorale. Nu sunt singurii care au avut ceva de spus, lasă de înţeles Marian Munteanu. Şi apoi spune că interesul celor care l-au atacat nu ar fi fost unul politic sau doctrinar, ci unul financiar.
„Nu uitaţi că eu totuşi am venit cu un mesaj care a fost destul de clar cu privire la, de exemplu, modalitatea pe care mi-o propun de a termina cu anumite chestiuni, scurgeri de fonduri şi aşa mai departe. Poate unii au fost nemulţumiţi. Dintre atacatorii aceea ongişti, care primesc mulţi bani şi au multe interese, acolo a fost o panică înfiorătoare pentru că ei ştiau că eu pot câştiga alegerile. Ei ştiau că o să dau cu ei de pământ, că se va termina cu furtul! Şi ei de unde să mai ia bani? Ei şi, poate, sponsorii lor, pentru că sunt forţe importante. Capitala are un buget semnificativ, nu este glumă. Deci poate au fost presiuni din direcţia asta, din afara PNL. Dar oamenii sunt oameni. Nu toţi trebuie să reziste la presiune. Şi, eu ştiu, poate unul a fost mai slab de înger, poate altul era supărat pe un lider, poate altul era supărat pe alt lider, poate toţi erau supăraţi pe mine!"
Toate dezvăluirile vor fi făcute însă după alegerile locale, spune Marian Munteanu: "Cât durează campania electorală nu am să mă ocup de aceste chestiuni. Sunt chestiuni ale PNL. Nu am să fac rău unui partid care s-a purtat, la nivelul conducerii, într-un mod ireproşabil cu mine. Dacă aş câştiga la Primărie acuma? Ca independent? Păi aş câştiga!”