A zburat cu avioane ultrauşoare, a făcut paraşutism, bungee jumping, parasailing, scubadiving şi, mai nou, pasiunea ei sunt maratoanele. Dar una dintre cele mai memorabile experienţe are legătură cu motociclismul. La puțin timp după ce şi-a luat permisul a traversat singură Himalaya, pe cea mai înaltă trecătoare din lume accesibilă vehiculelor, la peste 5.600 de metri altitudine, şi tot cu motocicleta a străbătut Patagonia, cea mai vântoasă regiune din lume. De asemenea, a fost membră a unui echipaj care a experimentat, alături de cercetători din Belgia, Canada şi SUA, cum ar fi fost viaţa pe Marte, un experiment ştiinţific într-unul dintre puţinele locuri de pe Pământ unde poate fi simulată viaţa pe Planeta Roşie - deşertul Utah.
„Satisfacţia pe care ţi-o dă a fi rezident în România este minimă, spre zero, spre umilinţă. În vremea în care am plecat eu erau foarte mulţi colegi care încă mai erau acolo, între timp au plecat mai toţi, dar toţi se luptau cu două joburi şi toate astea s-au adunat şi, într-o zi, am zis 'Gata, plec!'.
În primele două luni a fost foarte greu. Nu vorbeam absolut deloc. Am făcut un curs pe care mi l-a oferit un spital care mi-a oferit şi un aşa-numit 'ospitation' - lucrezi şi ţi se acordă casă şi masă. Şi ai şansa să înveţi sistemul lor şi limba. Am avut noroc că am nimerit într-o clinică mare care mi-a oferit şi un curs de limbă. După primele două luni reuşeam deja să leg o conversaţie de bază. La început nu vorbeam deloc acum nu mă mai opreşti”, povestește Elena Mișcodan.
„Am început, ospitation-ul l-am făcut pe neurochirurgie, voiam să fac neurochirurgie, nu mi-am imaginat făcând toată viaţa chestia asta, adică să stai să aduni în jurul unui osuleţ nişte cartilaje ore în şir nu este chiar ce mi-am dorit, aşa că m-am reorientat către ortopedie şi traumatologie, care este absolut interesantă şi fascinantă. Dar ce îmi doresc foarte mult este să îmi iau specialitatea pentru că atunci o să pot, îmi doresc foarte mult să plec cu 'Medici fără frontiere'”, spune ea.
Despre aventura sa pe motocicletă, povestește: „Motorcycle Safari Tour India. Ce mi s-a părut foarte tare este că abia îmi luasem carnetul, deci eram... cel mai tare din parcare. Şi mi s-a părut foarte interesant, plus că nu era nici foarte scump. Şi ideea de a închiria o motocicletă veche şi de a mă da pe nişte drumuri din astea absolut necirculate mi s-a părut foarte faină. Şi am plecat. Şi când am ajuns acolo, eu deja alesesem traseul şi atunci am aflat, acolo, că este cea mai înaltă trecătoare accesibilă din lume. Şi când m-am întors am căutat şi am aflat că de fapt nu mai fusese nimeni din România. Când m-am uitat la filmări acasă mi s-au înmuiat picioarele”.