Sub pământ, la 12 kilometri de Râmnicu Vâlcea, descoperim un mic oraş, în inima unui munte de sare. O alegere inspirată, într-o zi toridă de vară, pentru că temperatura nu urcă mai mult de 15 grade.
„Copiii se pot juca, este spaţiu enorm de alergat. Recomand locul, recomandăm salina de la Ocnele Mari cu mult drag”.
„Am venit să petrecem aici o zi în familie. Şi adevărul e că este impresionat. Mi-a plăcut mult restaurantul”, spun turiștii.
Odată cu deschiderea noului punct turistic Salina Ocnele Mari, întins pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, turiştii pot spune că nu le mai lipseşte nimic. Sunt spaţii de joacă şi sală de cinema pentru copii, terenuri de sport, amfiteatru pentru spectacole şi concerte, restaurant cu autoservire şi o cramă.
Virgil Cârstea, şef turism: Numărul turiştilor a început să crească, dat fiind faptul că au început să afle de noua locaţie şi vin cu interes să vadă. Astfel, în timpul săptămânii, sunt în jur de o mie de turişti pe zi, iar în weekend, două mii de turişti.
„Cel mai mult, le plac maşinuţele şi aicea, pe terenul de volei, de baschet, de fotbal”, spun vizitatorii.
O altă atracţie este biserica din salină, cea mai mare de acest fel din ţară.
Salina Ocnele Mari poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, între orele 9-17. Ultima intrare este la ora 16. Un bilet costă 17 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii între 3 şi 7 ani, elevi, studenţi şi pensionari. Pentru copiii sub 3 ani, intrarea este gratuită. Microbuzele care transportă turiştii în subteran circulă la un interval de 30 de minute, iar călătoria durează 10 minute.