Prima oprire în periplul prin Rădăuți trebuie făcută neapărat la herghelie, acolo unde pot fi admirați unii dintre cei mai frumoși cai din țară.
Pasionații de echitație pot lua lecții de călărie, de la inițiere până la pregătire de specialitate, iar hipodromul găzduiește mai multe competiții sportive anual.
Grădina zoologică din Rădăuți întinsă pe 10 hectare adăpostește multe specii. Vedetele sunt leii și tigrii.
Centrul istoric al Rădăuțiului încă mai păstrează arhitectura clădirilor vechi. O plimbare pe artera pietonală este încântătoare pentru vizitatori. Privirile vă vor fi atrase cu siguranţă de templul evreiesc construit în 1883 în stil maur, care la cerere, poate fi deschis pentru turiştii care vor să îi admire interiorul. Vizita în zona Rădăuțiului trebuie să continue la Marginea, comună celebră pentru ceramică neagră. Este la numai 10 km distanță.
Turiștii care intră în atelierul meşterilor în lut sunt impresionați de autenticitatea locului și nu pleacă fără un suvenir. În apropiere, la 30 de kilometri, este Pasul Ciumârna. Mulţi turişti se opresc să admire peisajul şi să fotografieze monumentul în formă de palmă, ridicat în cinstea localnicilor care au ajutat la construcția drumului Sucevița - Câmpulung Moldovenesc.
Şi dacă tot v-am prezentat părţile bune, aflaţi însă că nu totul e perfect aici. Cum mai multe străzi din zona Rădăuților sunt în reparaţii. S-ar putea sa pierdeți ceva timp în trafic.
Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.