Pentru cei care nu-și doresc să se calce în picioare la fiecare pas cu alți turiști, faptul că Rezervaţia Naturală Cheile Şugăului - Munticelu nu e atât de cunoscută e un avantaj.
„Reprezintă, practic, locul la care ţinem cel mai mult din Carpaţii româneşti, aici mergeam din anii de liceu, este foarte aproape de liceul nostru. Este un loc din patrimoniul naţional unic, unul dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut eu în Europa şi în lume. Pe o suprafaţă foarte mică este o densitate incredibilă de elemente de valoare şi peisajul este şi el unic”, spune Ticu Lăcătuşu, preşedintele Clubului Montan Român.
Principala atracţie a Rezervaţiei este Peştera Munticelu, din vârful masivului cu acelaşi nume. Nici traseul montan pe care trebuie să-l parcurgeţi până acolo nu este de evitat.
„Muntele e de calcar şi apa care se filtrează prin calcar, prin crăpături, coboară şi preia din calcar şi îl depozitează în anumite forme, de-au ajuns stalactitele şi stalagmitele în formele acestea”, explică Dorel Lungu, ghid turistic în Cheile Şugăului.
Cei care doresc să se cazeze în zonă pentru a vizita Rezervaţia Cheile Şugăului o pot face la Cabana Ecolog sau la pensiunile de la Lacu Roşu, aflate la doar câţiva kilometri depărtare. În medie, prețul este de 100 de lei pe noapte.
Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.