Cererea de anulare a alegerilor prezidenţiale formulată de Monica-Luisa Macovei, care a candidat ca independent în primul tur al alegerilor prezidenţiale, a fost respinsă cu unanimitate de voturi.
De asemenea, CC a respins, tot cu unanimitate de voturi, contestaţiile formulate de Raul-Alex Terme, Geanina Stefany Florentina Iova, Costel Petre, Iulia Colici, Diana Gloria Salaoru, Ioan Marcu, Gabriel Meca, Ioan Andrica, Cornel Cernoschi, Eugeniu Dragoş Petria şi Viorel M. Iacobescu, apreciind că acestea sunt inadmisibile.
Hotărârile Plenului CC în cazul celor 12 sesizări sunt definitive şi vor fi comunicate Biroului Electoral Central.
Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de CC vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial, arată CC, într-un comunicat de presă.
Alte 12 cereri de anulare a primului tur al alegerilor prezidenţiale au fost respinse miercuri de Curtea Constituţională.
Trei dintre contestaţii au fost făcute de Gheorghe Funar, care a candidat ca independent la alegerile prezidenţiale, Ştefan Stan, preşedinte al Partidului pentru Reconstrucţia României, şi de Partidul Solidarităţii Democratice pentru Şanse Egale şi pentru o Societate Mai Bună, Asociaţia pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, Fundaţia Speranţa în Democraţie Pace şi Sănătatea Lumii (Fundaţia Speranţa) şi Federaţia Civică "Solidaritatea Democratică", împreună cu membrii fondatori. Celelalte nouă au fost formulate de Diana Fanea, Dragoş Nicolae Şaramet, Irina Nedelcu, Antonio Alexandru Voinescu, Daniel Ionuţ Bogdan, Amandi-Bianka Budai, Cezar Cernea, Iosif Karoly Kiss şi Octavian Andre Antony.
Cele 24 de sesizări au fost înregistrate la Curtea Constituţională începând de luni, după încheierea primului tur al alegerilor prezidenţiale.
Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!