Profesorul Florinel Bădulescu este unul dintre cei doi medici care au mai rămas în singura secţie de oncologie din tot judeţul Dolj. Ceilalţi doctori au plecat pe rând la clinici private din Craiova pentru salarii mai mari. Pentru a face faţă tuturor bolnavilor, stă adesea şi 12 ore la spital.
Prof. dr. Florinel Bădulescu: „Cea mai mare bucurie o poţi trăi dimineaţa. Când vii la serviciu întreb: s-a întâmplat ceva în noaptea asta? Şi când ni se spune că toţi bolnavii sunt vii, zici OK, au mai prins un răsărit de soare. Asta e cea mai mare satisfacţie”.
Lavinia Uleanu, medic rezident: „Avem foarte multe de învățat de la dânsul. Se ocupă foarte mult de pacienții dânsului, se ocupă de fiecare caz în parte și face tot ce se poate pentru pacienții dânsului”.
În cariera sa, profesorul Bădulescu a luat parte la înfiinţarea oncologiei ca specialitate, a redactat primul ghid din ţară pentru tratarea bolnavilor de cancer şi a pus bazele Societăţii Naţionale de Oncologie Medicală din România. Dar, cel mai important, a oferit şansa la a doua viaţă miilor de pacienţi de la Spitalul judeţean de Urgenţă din Craiova.
Prof. dr. Florinel Bădulescu: „Oameni care îmi mulţumesc că trăiesc graţie mie! Am oameni care erau copilaşi şi acum lucrează pe-afară şi nu m-au uitat”.
Ștefan Pencea a fost diagnosticat anul trecut cu cancer la stomac. A urmat un tratament sub îndrumarea doctorului Bădulescu, iar acum se recuperează.
Prof. dr. Florinel Bădulescu: „Fac parte dintr-o generație care și-a dorit să facă medicină cu adevărat, pentru simplul motiv că pot ajuta oameni”.
Deşi toţi membrii familiei sale sunt medici în marile spitale din Germania, doctorul Florinel Bădulescu nu s-a gândit nicio secundă să plece din România. Ştie că vieţile pacienţilor depind de el.
Prof. dr. Florinel Bădulescu: „Nu voi abandona corabia. Mă vor avea ca adversar în apărarea dreptului la un diagnostic corect și la un tratament standardizat al cancerului pentru că se moare mult în România și din greșelile sistemului socio-politico-medical”.