EURO 2024. Spania a eliminat Germania, țara gazdă a turneului, cu un gol marcat înainte de a se ajunge la loviturile de departajare

Data actualizării: Data publicării:
faza de meci din meciul spania germania de la euro 2024
Foto: Profimedia

Selecţionata Spaniei s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal - EURO 2024, printr-o victorie în faţa Germaniei, echipa gazdă, cu scorul de 2-1 (0-0, 1-1), după prelungiri, vineri seara, pe Stuttgart Arena.

La Stuttgart, spaniolii au rămas fără Pedri încă din minutul 8, mijlocaşul iberic fiind nevoit să părăsească terenul accidentat. În minutul 15 Lamine Yamal a trimis pe lângă poartă din lovitură liberă, iar Kai Havertz a şutat în minutul 35, însă Unai Simon a intervenit şi la pauză s-a intrat fără gol marcat.

În partea secundă Dani Olmo, jucătorul intrat în locul lui Pedri, a primit foarte bine de la Yamal, în careu, şi a înscris cu un şut plasat, deschizând scorul.

Unai Simon a scos şutul lui Andrich, din minutul 65, apoi germanii şi-au intensificat presiunea, iar Simon a intervenit la şutul lui Fullkrug, în minutul 70. Acelaşi Fullkrug a lovit bara în minutul 77, pentru ca în minutul 82 Unai Simon să degajeze neglijent, iar Wirtz să încerce un lob care s-a dus însă peste poartă.

Golul egalizator al gazdelor a picat în minutul 89, când Kimmich a plutit în careul spaniol şi a trimis o pasă înapoi, cu capul, iar Florian Wirtz a egalat, trimiţând meciul în prelungiri.

Oyarzabal a şutat pe lângă poartă în minutul 104, apoi germanii au cerut penalti la henţul lui Cucurella, dar nu s-a dat nimic, iar Fullkrug a trimis cu capul punându-l la încercare pe Unai Simon, care a avut o intervenţie excelentă. Lovitura de teatru a venit pe final.

Dani Olmo a centrat şi Mikel Merino a înscris cu o lovitură de cap, aducând victoria Spaniei, care s-a calificat în semifinale, acolo unde va juca fără căpitanul Alvaro Morata, suspendat, dar şi fără Dani Carvajal – eliminat la ultima fază a meciului.  

În această seară se mai joacă Portugalia - Franța, de la ora 22.00.

Ca un amănunt în ceea ce privește transmisia meciului la TV, după expirarea minutelor de prelungiri ale celei de-a doua reprize a prelungirilor meciului, organizatorii nu au mai afișat aproximativ două minute ceasul care înregistra minutele de joc, extra time, în condițiile în care arbitrul nu fluiera finalul, astfel că în acest timp jucătorii germani au atacat furibund și au mai avut două mari ocazii de a marca, însă le-au ratat.

SPANIA: Unai Simon – Dani Carvajal, Le Normand (Nacho 46), Laporte, Cucurella – Fabian Ruiz (Joselu 102), Rodri, Pedri (Dani Olmo 8) – Yamal (Ferran Torres 63), Alvaro Morata (Oyarzabal 80), Nico Williams (Merino 80).
Selecționer: Luis de la Fuente

GERMANIA: Neuer – Kimmich, Rudiger, Tah (T. Muller 80), Raum (Mittelstadt 57) – Emre Can (Andrich 46), Kroos – Musiala, Gundogan (Fullkrug 57), Sane (Wirtz 46) – Havertz (W. Anton 91).
Selecționer: Julian Nagelsmann

Cartonaşe galbene: Le Normand 29, Ferran Torres 74, Unai Simon 82, Dani Carvajal 100, Rodri 110, Fabian Ruiz 120, Alvaro Morata 120 / Rudiger 13, Raum 28, Andrich 56, Kroos 67, Mittelstadt 73, Schlotterbeck 89, Wirtz 94, Undav 113

Cartonaş roşu: Dani Carvajal (Spania) min. 120+6

Arbitri: Anthony Taylor - Gary Beswick, Adam Nunn (toţi din Anglia) - Ivan Kruzliak (Slovacia)

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cele mai rare nume de familie în România după regiuni. Aparțin unor români uitați, au o semnificație specială
Digi FM
George Simion, ținta glumelor după ce și-a prezentat programul politic pentru alegerile prezidențiale: „Facem...
Pro FM
Justin Bieber, onorariu fabulos pentru a cânta la petrecerea unor miliardari din India. A luat mai mulți bani...
Film Now
Ce ar trebui să facă Will Smith pentru a putea participa din nou la Oscaruri. Actorul a primit o interdicție...
Adevarul
Traficantul de droguri în casa căruia a murit drogată o elevă de 16 ani, din nou în arest. Care e motivul
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Philipp Plein a devenit tată din nou. Iubita româncă i-a dăruit un băiețel care va purta un nume neobișnuit...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Cum arată astăzi Justin Chambers și Chyler Leigh, Alex și Lexie din „Grey’s Anatomy”. Selfie surpriză din...
UTV
Andreea Sasu a nascut. Philipp Plein a devenit tata pentru a patra oara: “Imi iubesc toti copiii in mod egal”