EURO 2024. Ce scrie presa străină după egalul dintre România şi Slovacia, rezultat care a dus la calificarea ambelor echipe în optimi

Data actualizării: Data publicării:
faza de joc din slovacia romania de la euro 2024
Foto: Profimedia

Remiza dintre România şi Slovacia a convenit ambelor echipe, au scris jurnaliştii de la BFMTV, în timp ce lequipe.fr a apreciat că penalty-ul tricolorilor a fost generos acordat de germanul Daniel Siebert.

În ultimul meci din Grupa E, dintre Slovacia şi România (1-1), nu s-a înregistrat niciun învingător, dar o remiză a fost suficientă pentru ca ambele naţiuni să fie fericite, calificându-se în optimi. Conduşi în prima repriză, tricolorii au reacţionat imediat şi au egalat înainte de pauză. În ciuda ocaziilor de ambele părţi în repriza a doua, cele două echipe s-au anulat reciproc şi au eliminat Ucraina, care a remizat cu Belgia (0-0), au notat jurnaliştii de la BFMTV, subliniind că a fost o remiză tristă, care convine tuturor.

„Deşi prima repriză a fost disputată, finalul meciului dintre cele două echipe, care ştiau că s-au calificat cu acest rezultat, s-a transformat într-o glumă bună. Jucătorii nu prea şi-au ascuns intenţiile şi dorinţa de a se califica împreună. A fost un scenariu care a dus la scene surprinzătoare de camaraderie la finalul meciului, după fluierul final. Braţ la braţ, jucătorii celor două echipe s-au felicitat reciproc cu generozitate la mijlocul terenului, înainte de a se îndrepta spre colţurile fanilor lor. Practic la unison, au sărbătorit în faţa fanilor calificarea proaspăt obţinută. Toată lumea era fericită”, a precizat sursa citată de News.ro

Pentru lequipe.fr, egalul de la Frankfurt a convenit ambelor echipe.

Skriniar şi coechipierii săi au fost în avantaj timp de doar 13 minute, cât i-a luat lui Razvan Marin să-l învingă pe Martin Dubravka dintr-un penalty acordat generos de arbitrul Daniel Siebert (37). Dar soarele de pe Deutsche Bank Park din Frankfurt a făcut treptat loc unei ploi torenţiale şi nicio echipă nu a mai reuşit să înscrie, a punctat publicaţia franceză.

Presa din Ucraina, țară care a părăsit EURO 2024, pentru că a remizat cu Belgia, 0-0, a reacționat la rândul său și a descris penalty-ul obținut de România drept unul ”ciudat”.

„A fost măcar fault? Și, dacă a fost, a fost în careu? E penalty? Arbitrul meciului Slovacia - România a luat o decizie ciudată”, au scris ucrainenii de la Sport.ua.

Pentru BBC, România a terminat pe primul loc în Grupa E, după ce a remizat cu Slovacia, scor 0-0, în urma unui meci interesant la Frankfurt.

Jurnaliştii englezi reamintesc că Ianis Hagi avea mai puţin de doi ani ultima dată când România a ajuns în fazele eliminatorii ale unui Campionat European, în vara anului 2000.

Publicația din Ungaria, Nemzetisport, citată de Sport.ro, a reacționat imediat după succesul României: „Două goluri, ploaie, o remiză 1-1 între Slovacia și România. România a terminat prima în grupă, dar Slovacia a avansat și ea în optimi”.

A fost pentru prima dată în istoria Campionatului European când toate cele patru echipe dintr-o singură grupă au terminat la egalitate de puncte.

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

Golul României a fost marcat de Răzvan Marin, din penalty, în minutul 37, în timp ce pentru slovaci a punctat Duda (24).

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Românii plecați pentru o viață mai bună se întorc masiv în țară, dar se răzgândesc și...
Digi FM
Cea mai veselă familie de la Hollywood. Kate Hudson, superbă alături de mama ei, celebra Goldie Hawn, și de...
Pro FM
Christina Aguilera, irezistibilă într-un body mulat, asortat cu dresuri plasă. Cântăreața e într-o formă de...
Film Now
În anii '90, toți bărbații visau la ea, dar ea era copleșită de probleme. Cum arată Heather Locklear la 63 de...
Adevarul
Un violator care se identifică femeie a fost condamnat la 6 ani și jumătate într-o închisoare pentru bărbați
Newsweek
Legea pensiilor, schimbată. 2.400.000 pensionari au pensie mărită în octombrie. În ce zi intră banii
Digi FM
Sandra Bullock, omagiu emoționat adus regretatei actrițe Maggie Smith: Mi-a făcut viața mai dulce
Digi World
Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea...
Digi Animal World
Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”
Film Now
De ce a fost concediat Charlie Sheen din serialul "Doi bărbați și jumătate". Autodistrugerea starului care...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...