CNIR trimite la ANAP documentația necesară atribuirii contractului de proiectare şi execuţie a lotului 2 din Autostrada Unirii

Redacția Digi Economic Data publicării:
a8 sectiune
Sursa: Facebook / Compania Națională de Investiții Rutiere

Documentaţia pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a lotului 2 A Ditrău-Grinţieş de pe secţiunea montană a Autostrăzii ,,Unirii" -A 8 a fost transmisă, vineri, către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), informează Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR).

Potrivit Agerpres, durata de proiectare şi execuţie a lotului, cu o lungime de 37,9 kilometri, în judeţele Harghita şi Neamţ, este de 54 de luni (14 luni proiectare şi 40 luni pentru execuţie).

„Este un proiect de o complexitate tehnică ridicată pentru că include lucrări majore de artă (poduri, pasaje, viaducte, tuneluri) şi volume considerabile de lucrări de excavare şi consolidări", menţionează CNIR.

Reprezentanţii CNIR precizează că lungimea totală a tunelurilor şi a viaductelor (21 km) reprezintă 57% din lungimea întregului lot, respectiv 19 tuneluri şi 63 de poduri şi viaducte.

„Cel mai lung viaduct, de 1.184 de metri, este proiectat la km 35 peste râul Sabău, iar cel mai lung tunel dintre cele 19 tuneluri are 850 de metri. Pe traseul lotului 2 A este prevăzut un nod rutier la Ditrău (conexiune cu DN 12 în jud. Harghita), iar la Est, în judeţul Neamţ, conexiune cu Lotul 2 B Grinţieş -Pipirig, o descărcare provizorie pentru a asigura funcţionarea independentă a acestui lot", precizează CNIR.

Lotul Ditrău-Grinţieş va fi prevăzut pe toată lungimea cu garduri ranforsate pentru a împiedica pătrunderea pe carosabil a animalelor sălbatice. De asemenea, lotul 2 A are prevăzute spaţii de servicii tip S 3 cu parcare securizată (suprafaţă totală peste 100 000 mp), parcare de tip S 1, parcări de scurtă durată (stânga/dreapta) şi un Centru de Întreţinere şi Coordonare.

După validarea ANAP, Compania Naţională de Investiţii Rutiere va stabili termenul pentru depunerea ofertelor şi va publica documentaţia de atribuire a Lotului 2 A în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice.

„Estimăm că la începutul săptămânii viitoare va fi publicat în SEAP şi contractul pentru Lotul 1 C Sărăţeni-Joseni (32,4 km)", precizează reprezentanții instituției.

Secţiunea de munte Sărăţeni-Pipirig de pe Autostrada ,,Unirii "- A 8 are o lungime de 116 kilometri şi include patru loturi:

  • Lotul 1C Sărăţeni-Joseni (32,4 km),
  • Lotul 1D Joseni-Ditrău (14,4 km),
  • Lotul 2A Ditrău-Grinţieş (37,9 km),
  • Lotul 2B Grinţieş-Pipirig (31,5 km).