Captură impresionantă realizată de vameșii constănțeni. Au confiscat peste 70 de tone de detergent contrafăcut

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
containere portul constanta
sursa: profimediaimages.ro/

Vameşii constănţeni au reţinut aproximativ 77 tone de detergent pudră pentru rufe susceptibil de a fi contrafăcut, a cărui valoare se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei, a anunţat, miercuri, Autoritatea Vamală Română (AVR), relatează Agerpres.

Reprezentanţii AVR menţionează că, deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa oamenilor.

„Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au reţinut aproximativ 77 tone detergent pudră pentru rufe susceptibil de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru o marcă protejată la nivel internaţional. Valoarea totală a detergentului, dacă ar fi fost comercializat pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.200.000 lei. Detergentul a fost descoperit ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din Turcia, aparţinând unei societăţi comerciale din Galaţi", se arată în comunicatul AVR.

Potrivit instituţiei, în conformitate cu reglementările naţionale şi europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut jucăriile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.