Bucureștiul va rămâne pentru încă un an fără apă caldă și încălzire. Noul obiectiv al primarului: modernizarea a 70 de km de conducte

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
nicusor dan termoficare
Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Modernizarea rețelei termice din București se realizează cu fonduri europene, iar anul trecut au fost înlocuite conductele pe o lungime de 50 km. Lucrările efectuate haotic au lăsat mai multe cartiere fără apă caldă și încălzire pe durata iernii. Pentru anul curent, primarul Nicușor Dan a stabilit o țintă îndrăzneață: înlocuirea conductelor pe o distanță de 70 de km.

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a anunţat luni că lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare cu finanţare europeană nerambursabilă avansează, obiectivul propus pentru 2024 fiind înlocuirea a 70 de km de conducte.

"Dacă anul trecut am schimbat 50 km de conducte, obiectivul propus pentru anul acesta este de 70 km conducte modernizate", a declarat pentru Agerpres, Nicuşor Dan.

lucrari conducte termoficare
Șantier pentru reabilitarea rețelei de termoficare, în București. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Momentan au fost înlocuite conducte magistrale pe o lungime de 25,5 km pe cele 11 şantiere deschise prin POIM în toate cele şase sectoare ale Capitalei. Reţeaua de termoficare este modernizată şi prin şantiere deschise cu finanţare de la bugetul local şi cofinanţare de la Ministerul Dezvoltării.

Anul trecut, în ianuarie, primarul Nicușor Dan declara nonșalant că lipsa căldurii în locuințe se pierde indiferent de anotimp, potrivit Digi24. Bucureștiul se află într-un amplu proces de modernizare a rețelei termice de aproape patru ani.