Salariul minim pe economie este de 3.700 de lei brut, de la 1 iulie 2024 - Ministrul Muncii

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
salariu romania
sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe susţinute la Iaşi, că de la 1 iulie salariul minim pe economie în România va fi de 3.700 de lei.

Aceasta a afirmat că în urma discuţiilor purtate în cadrul Consiliului Naţional Tripartit s-a negociat ca de la 1 iulie salariul minim pe economie să fie de 3.700 de lei. Ea a precizat că în ceea ce priveşte salariul minim brut garantat în plată, trebuie respectată directivă europeană.

"Salariul minim pe economie se stabileşte prin negocieri în interiorul Consiliului Naţional Tripartit, acolo unde avem împreună reprezentanţii sindicatelor, reprezentanţii patronatelor şi reprezentanţii Executivului. Salariul minim pe economie, de la 1 iulie, este de 3.700 lei. În ceea ce priveşte salariul minim brut garantat în plată, avem directivă europeană. În ceea ce priveşte legea salarizării, avem jalonul 420 din PNRR. Absolut toate familiile ocupaţionale - şi aici, fie că vorbim de reprezentanţii sindicatelor, fie că discutăm despre angajatori - absolut toţi au fost consultaţi, astfel încât să cunoaştem specificul fiecărei familii ocupaţionale, specificul fiecărei funcţii, iar noua lege a salarizării să-şi îndeplinească obiectivul esenţial de a aduce echitate în sectorul public de salarizare", a declarat presei ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.