Apple a inițiat discuții cu Google pentru a folosi Gemini pe iPhone

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
iphone gemini
sursa: shutterstock.com/

Apple discută cu rivala Google despre posibilitatea integrării în noua generație de iPhone a Gemini, un limbaj de programare specializat pe inteligență artificială (AI). În același timp, compania a inițiat ample negocieri și cu Microsoft, în vederea utilizării ChatGPT de la OpenAI, relatează Reuters.

Apple pregătește schimbări majore odată cu introducerea noului sistem de operare pentru iPhone, iOS 18. Cea mai importantă actualizare este integrarea inteligenței artificiale. Utilizatorii vor putea crea imagini sau scrie texte pe baza unor comenzi simple.

Gigantul tech a decis să inițieze negocieri cu rivalele Google și Microsoft, pentru a beneficia de platformele lor avansate de inteligență artificială, Gemini, respectiv ChatGPT (OpenAI). Dacă vor ajunge la un acord, cel mai probabil se va finaliza undeva prin iunie.

Compania nu și-a dezvoltat încă propriul limbaj bazat pe AI, însă vrea să investească pentru ca produsele sale să rămână competitive pe piață. Anul trecut, iPhone a pierdut supremația vânzărilor pe cea mai mare piață la nivel global în fața telefoanelor realizate de compania chineză Huawei.