Primele monede cu chipul regelui Charles al III-lea au intrat în circulaţie. Valorează o liră sterlină

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
monede charles III
sursa: profimediaimages.ro/

Aproape trei milioane de monede cu noul design vor ajunge în buzunarele oamenilor şi în casele de marcat de pe întreg teritoriul ţării săptămâna aceasta, prin intermediul oficiilor poştale şi al băncilor din Regatul Unit.

Moneda de 1 liră sterlină înfăţişează pe revers două albine, pentru a marca pasiunea regelui pentru ecologie şi natură, iar pe avers, efigia oficială a regelui Charles, relatează Agerpres.

„Royal Mint a fabricat monedele puse în circulaţie pentru fiecare dintre monarhii Marii Britanii începând cu Alfred cel Mare şi este o onoare să anunţăm că moneda de 1 liră sterlină cu regele Charles este acum în circulaţie. Ştim că va stârni entuziasmul colecţionarilor şi al publicului, care se vor grăbi să-şi procure acest fragment de istorie”, precizează instituția emitentă într-un comunicat.

Un total de 2,975 milioane de monede de 1 liră sterlină vor fi transmise băncilor şi oficiilor poştale urmând să circule alături de cele cu efigia răposatei regine Elisabeta a II-a, care vor fi retrase treptat, pe măsură ce se deteriorează sau se uzează.