Netflix se confruntă cu o serie de acuzații în India. Cum se apără compania

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
netflix
sursa: profimediaimages.ro/

Compania americană de streaming Netflix cultivă un mediu toxic pentru angajați, plin de discriminare și alte nereguli, arată o anchetă în desfășurare din India. Compania neagă acuzațiile și le pune pe seama neînțelegerilor de ordin financiar din ultimul an.

O fostă directoare pentru afaceri şi probleme juridice a Netflix în India acuză compania de discriminare rasială şi de gen, relatează Reuters. Nandini Mehta susține că a fost concediată pe nedrept în urmă cu patru ani și acum vrea să își susțină cauza, pentru a preveni alte abuzuri.

„Practicile de afaceri ale Netflix în India nu sunt corecte. De la evaziune fiscală și până la discriminare rasială, compania le comite pe toate. Refuzul de a plăti impozite către stat ca firmă înregistrată este o problemă majoră. Pe lângă aceste inconveniente, se adaugă lipsa de înțelegere a culturii țării în ecranizările pe care le promovează. Ancheta statului indian va releva toate aceste probleme”, a declarat Mehta.

Netflix respinge acuzaţiile și susține că nu are informaţii privind o anchetă a guvernului indian, așa cum fosta directoare sugera. Din 2023, gigantul american de streaming se află în dispută cu India pe tema contribuțiilor fiscale pe care le are de plătit pentru exploatarea imaginii poporului indian în pelicule, aspect vehement contestat de companie.