Barcelona pregătește o măsură anti turiști. Din 2029, vizitatorii nu vor mai putea închiria apartamente

Alexandru Gologan Data publicării:
turisti barcelona
sursa: gettyimages.com/

Barcelona vrea să pună capăt închirierii apartamentelor în regim hotelier. Licențele reînnoite o dată la cinci ani expiră în 2028. Autoritățile vor ca rezidenţii să aibă acces facil la locuinţe.

Din 2029, turiștii care înnoptează în Barcelona nu se vor mai putea caza la apartamente oferite de proprietari în regim hotelier. Municipalitatea vrea să ofere mai mult spațiu rezidenților, care adesea se confruntă cu probleme din cauza ofertei limitate la închirierile pe termen lung.

"Parlamentul catalan ne autorizează să nu mai reînnoim licenţele apartamentelor închiriate în regim hotelier. Această decizie ne va permite să punem la dispoziție 10.000 de locuinţe pe piaţa închirierilor şi vânzărilor imobiliare.

Oraşul nu poate permite ca un număr atât de mare de apartamente să fie utilizat în activități turistice în contextul în care dificultatea de accedere la o locuinţă a rezidenților şi efectele negative ale suprapopulării cauzate de vizitatori sunt evidente”, a declarat pentru ABC, primarul Barcelonei, Jaume Collboni.

Licenţele apartamentelor turistice au fost reînnoite în noiembrie pe o perioadă de cinci ani, astfel că vor expira în noiembrie 2028. Cel mai probabil, dacă decizia va mai rămâne valabilă peste patru ani, din 2029 apartamentele private închiriate turiștilor vor dispărea din Barcelona.