Google alocă 25 de milioane de euro pentru dezovoltarea competențelor legate de folosirea inteligenței artificiale în Europa

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
google inteligenta artificiala
sursa: profimediaimages.ro/

Luna trecută, Google a anunțat că va investi 1 miliard de dolari în construirea unui centru de date chiar în afara Londrei, pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru serviciile de internet din regiune. Acum gigantul nord-american a luat decizia de a aloca 25 de milioane de euro pentru a ajuta pe oamenii din Europa să învețe cum să folosească inteligența artificială (AI).

Principalii beneficiari ai finanțării vor fi întreprinderile sociale și organizațiile nonprofit. Totodată, gigantul tehnologic va deschide academii digitale pentru a sprijini companiile care utilizează AI în activitatea lor, relatează Reuters.

„Acest nou program va ajuta oamenii din întreaga Europă să-și dezvolte cunoștințele, abilitățile și încrederea în utilizarea inteligenței artificiale. Cercetările arată că beneficiile inteligenței artificiale ar putea regla inegalitățile existente, în special în ceea ce privește securitatea economică și ocuparea forței de muncă”, a declarat Adrian Brown, director relații publice la Google.