Gigantul Disney stabilește un nou calendar pentru înlocuirea directorului executiv. Care sunt prioritățile grupului

Redacția Digi Economic Data publicării:
disney
sursa: shutterstock.com/

Disney l-a numit pe fostul șef al Morgan Stanley, James Gorman, în funcția de președinte și a anunțat planuri de a desemna un nou director executiv la începutul anului 2026, stabilind pentru prima dată un termen pentru una dintre cele mai îndelungate și importante succesiuni din istoria Hollywood-ului.

Gigantul media a petrecut ultimul deceniu încercând să găsească un înlocuitor pentru directorul său executiv, Bob Iger, succesiunea transformându-se într-o preocupare esențială pentru investitori, potrivit Financial Times.

Iger intenționa inițial să se retragă până în 2015, dar și-a prelungit contractul de mai multe ori înainte de a se retrage în 2020. Înlocuitorul său, Bob Chapek, a rezistat doar 33 de luni, după care Iger a revenit. Contractul actual al directorului executiv expiră la sfârșitul anului 2026.

Disney l-a numit luni pe Gorman, care în prezent conduce procesul de recrutare pentru noul director executiv al grupului. „O prioritate critică pentru noi este numirea unui nou CEO, pe care ne așteptăm să-l anunțăm la începutul lui 2026”, a spus Gorman. „Acest calendar... va oferi suficient timp pentru o tranziție de succes.”

Iger a spus că Consiliul de Administrație „a beneficiat enorm de expertiza și îndrumarea lui James Gorman”. „Suntem norocoși să-l avem ca viitor președinte — mai ales pe măsură ce consiliul continuă procesul de succesiune”, a adăugat Iger.

Gorman îl va înlocui pe actualul președinte, Mark Parker, în ianuarie, după ce se va retrage din funcția de președinte al Morgan Stanley în decembrie.

Parker a decis să părăsească consiliul de administrație al Disney pentru a se concentra pe redresarea companiei Nike, potrivit unei surse apropiate situației.