Boeing vrea să pună capăt grevei angajaților și propune o creștere salarială de 35% 

Redacția Digi Economic Data publicării:
boeing protest
sursa: profimediaimages.ro/

Gigantul Boeing și sindicatul care reprezintă 33.000 de muncitori aflați în grevă au ajuns la un acord provizoriu pentru un nou contract, cu ajutorul Casei Albe.

Acordul include o creștere salarială de 35%, distribuită pe patru ani, un bonus anual garantat de cel puțin 4% și un bonus suplimentar de 7.000 de dolari dacă muncitorii aprobă contractul, a declarat IAM District 751 într-un comunicat pe site-ul său, sâmbătă. Votul de ratificare este programat pentru 23 octombrie, scrie Bloomberg.

„Președintele Biden crede că procesul de negociere colectivă este cea mai bună cale pentru a obține rezultate pozitive pentru muncitori, iar decizia finală privind un contract va aparține muncitorilor din sindicat”, a spus Casa Albă într-un comunicat, după ce ambele părți au confirmat că au ajuns la un acord.

Greva organizată de IAM District 751 marchează primul conflict major de muncă la Boeing în ultimii 16 ani. Muncitorii solicitau creșteri salariale de 40% și beneficii mai bune pentru pensionare și erau nemulțumiți de creșterile salariale modeste primite în ultimul deceniu, în timp ce directorii executivi au fost recompensați generos. Greva a oprit producția avioanelor 737, 777 și 767 pe care Boeing le livra la o rată de aproape unul pe zi. Activitățile legate de siguranță, calitate și asistență pentru clienți au continuat, la fel ca și producția 787 Dreamliner, care este construit în statul Carolina de Sud.

Acordul recent abordează multe dintre frustrările exprimate de muncitori în legătură cu propunerile anterioare ale companiei. Boeing ar crește contribuțiile la planurile de economii pentru pensionare ale muncitorilor și ar face o contribuție unică de 5.000 de dolari în planurile 401(k) ale tuturor muncitorilor eligibili.