Amazon nu mai stă la discuții: „Dacă nu vreți să reveniți la birou, demisionați”, a transmis un director de top

G.C. Data publicării:
amazon
sursa: shutterstock.com/

Unul dintre directorii de top ai gigantului Amazon a apărat joi noua politică controversată de revenire la birou full-time, afirmând că cei care nu o susțin pot demisiona. În cadrul unei ședințe generale a Amazon Web Services, CEO-ul diviziei, Matt Garman, a spus că nouă din zece angajați susțin noua politică, care va intra în vigoare în ianuarie.

„Dacă există oameni care pur și simplu nu lucrează bine în acest mediu și nu doresc, este în regulă, există și alte companii”, a spus Garman, potrivit Reuters. „Când vrem să lansăm cu adevărat produse interesante, nu o putem face atunci când nu suntem prezenți fizic.”

Anul trecut, Amazon propunea angajaților un program hibrid, în care să fie prezenți la birou trei zile pe săptămână. Recent, însă, ignorând nemulțumirile echipei, gigantul tehnologic și-a întărit poziția și îi cheamă pe cei 300.000 de angajați fizic în sediile companiei. 

Politica a nemulțumit mulți dintre angajații Amazon, care spun că pierd timp cu naveta și că beneficiile muncii de la birou nu sunt susținute de studii independente, ci doar de cifre plătite de companii.

Amazon, al doilea cel mai mare angajator privat la nivel global după Walmart, a adoptat o politică mai dură privind revenirea la birou decât multe dintre rivalii tehnologici, precum Google, Meta și Microsoft, care au propus un program hibrid de doar 3 zile de la birou.

„Sunt destul de entuziasmat de această schimbare”, a spus Garman. „Știu că nu toată lumea este”, a adăugat el, menționând că este prea dificil pentru companie să-și atingă obiectivele, dacă angajații vin doar trei zile la birou.

Garman a spus că sub politica de muncă hibridă „nu am realizat cu adevărat nimic, nu am reușit să lucrăm împreună și să învățăm unii de la alții.”