Live

Un profesor american a înființat un hotline la care cei stresați pot să sune și să țipe

Data publicării:
Bărbat care țipă la telefon. Foto: Profimedia Images

Cei care se simt epuizați din cauza pandemiei de coronavirus sau din orice alte motive au acum o nouă modalitate de a se exterioriza. Asta după ce un profesor din SUA a înființat o linie telefonică la care cei stresați pot să sune și să țipe, pur și simplu, pentru a se descărca. Țipetele sunt înregistrate și urcate apoi pe site, unde pot fi ascultate de doritori, scrie CNN.

„Tot ce trebuie să faceți este să sunați la linia fierbinte și să țipați cât de tare doriți și cât timp doriți, apoi închideți telefonul.”

Aceasta este invitația lansată de profesorul Chriss Gollmar către toți cei care caută o modalitate de a scăpa de stres.

Gollmar este profesor de școală generală iar în timpul liber lucrează la mai multe proiecte de artă participativă care invită oamenii să sune la un număr de telefon și să lase un mesaj vocal pentru ca ceilalți să îl audă. De data aceasta, el s-a gândit că „ar fi amuzant și unic să creezi o linie telefonică doar pentru țipat”.

„Am vrut să găsesc un concept la care oamenii să răspundă, iar țipatul părea să se potrivească cel mai bine”, a mai adăugat acesta.

Proiectul are și un site, care poate fi accesat la adresa www.justscream.baby.

Țipetele sunt înregistrate și pot fi ascultate online

De ce ar trebui să sun? Pentru a țipa! Ai putea fi nefericit, îngrozit, frustrat sau exaltat. Toate acestea sunt motive bune pentru a suna și a te înregistra țipând. Nu vă faceți griji! Nu există nici un om la capătul celălalt al firului!”, scrie pe site-ul proiectului.

Numerele de telefon ale celor care sună nu sunt înregistrate, iar apelurile sunt recepționate de un robot telefonic. Țipetele anonime sunt înregistrate și urcate pe site, unde pot fi ascultate de doritori.

Peste 110.000 de persoane au sunat până acum

Potrivit site-ului Justscream, până în prezent sunt deja 70.000 de țipete înregistrate, iar alte circa 40.000 urmează să fie încărcate pe site.

„Niciodată nu m-am așteptat ca atât de mulți oameni să formeze un număr pentru a țipa. Dar mă gândesc că urlăm cu toții, în interior, chiar acum”, a  spus profesorul Gollmar.

Chiar dacă are un succes neașteptat, proiectul se va încheia joi, 21 ianuarie, însă înregistrările vor rămâne pe site.

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gen. Ben Hodges: „Rusia nu poate învinge Ucraina decât dacă noi, cei din Occident, renunțăm”

Ucraina scapă de o datorie de 4,7 miliarde de dolari față de SUA. „Am făcut pasul stipulat în lege către anularea acelor împrumuturi"

Rusia amenință că noua bază americană din Polonia, similară scutului antirachetă de la Deveselu, duce la creșterea pericolului nuclear

Mii de migranţi au format o caravană în Mexic pentru a ajunge în SUA înainte ca Trump să preia puterea

Partenerii noștri