Live

Un bărbat de 80 de ani din Suceava a condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața

Data publicării:
Un bărbat de 80 de ani din Suceava a condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Foto: Profimedia

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a trăit clipe de groază când și-a dat seama că nu mai poate respira, iar singura lui șansă de supraviețuire este să ajungă cât mai repede la urgențe. Aflat în șoc anafilactic, bărbatul s-a urcat la volan și a condus 20 de km până la Spitalul de Urgență din Iași pentru a-și salva viața.

Bărbatul, originar din județul Suceava, a decis să plece singur la Iași, în localitatea Osoi unde deținea o proprietate, cu scopul de a pregăti vinul. Odată ajuns acolo, acesta a început să spele butoaiele, moment în care a simțit că nu mai poate respira. Acesta și-a dat seama că ceva nu este în regulă pentru că începea să se simtă din ce în ce mai rău, iar astfel și-a dat seama că singura lui șansă de supraviețuire era să ajungă la urgențe.

Pentru că era singur și nu avea cine sa-l ajute, bărbatul s-a urcat la volan și a condus aproximativ 20 de km pe timp de noapte, timp de jumătate de oră, în condițiile în care se afla în șoc anafilactic. Odată ajuns acolo, bărbatul s-a dat jos din mașină și a intrat în stare critică.

„Când a ajuns, abia putea respira, avea buzele și fața umflate. S-a dat jos din mașină și a intrat în stare critică. Imediat a fost preluat de medicul nostru din zona de resuscitare și a fost intubat, deoarece nu mai putea respira. A primit adrenalină, dar aceasta nu a avut efect inițial. A fost pus pe ventilator și a beneficiat de un tratament complex, inclusiv plasmă", a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, conform ziaruldeiasi.ro.

Medicii au spus că bărbatul și-a salvat viața prin decizia pe care a luat-o și dacă ar fi rămas acolo, ar fi putut face stop cardio-respirator fără ca cineva să-l audă. Tot ei menționează că fenomenele de șoc anafilactic se pot dezvolta în câteva minute, poate chiar și ore, însă cea mai sigură soluție în aceste situații este să apelăm 112 dintr-o zonă accesibilă și să cerem ajutor.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

După 1.930 de zile de muncă și un miliard de euro cheltuit pentru o ”bijuterie”, au primit o mare lovitură din partea instanței

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Jaf armat la o bancă din Iași, unde un bărbat a amenințat angajații cu un pistol. Cum s-a terminat incidentul

Momentul în care cinci șoferi grăbiți ocolesc barierele de la o trecere la nivel cu calea ferată. Polițiștii îi caută acum

Un bărbat din Târgu Mureș i-a dat un șut între picioare unui polițist. Profesia i-a agravat fapta și i-a mărit pedeapsa

Tânăr din Iași trimis în judecată pentru tentativă de omor după ce și-a atacat unchiul cu o furcă

Partenerii noștri