Trupul neînsufleţit al lui Andrei Gheorghe, depus joi şi vineri la Galeria Mobius. Incinerarea, sâmbătă dimineaţă
Trupul neînsufleţit al jurnalistului Andrei Gheorghe, care a murit luni, la vârsta de 56 de ani, va fi depus joi şi vineri la Galeria Mobius din strada Mendeleev D.I. nr 2, sector 1, Bucureşti, potrivit unui anunţ publicat pe pagina sa de Facebook.
Sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00, la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, el va fi incinerat, aşa cum şi-a dorit.
"Salutare, Naţiune! Fiul tău Andrei a plecat dintre noi, a plecat aşa cum a venit, ca o explozie care nu ştie să ceară voie la nimic. Fiul tău Andrei a fost şsi fiu rispitor şi cel mai blajin creştin. Fiul tău nu s-a temut să fie liber, să spună ce crede, să trăiască cum crede. Şi-a iubit copiii, familia, şi femeile, radio-ul, tv-ul, presa scrisa şi online-ul, filmele şi toate manifestările culturale inteligente. Iubea şi ştiinţa sau poate mai degrabă o respecta, nimic din ceea ce merita nu a scăpat neiubit de Andrei. Şi da, ştia să certe pe măsura iubirii sale, putea certa de la cel mai mic puradel până la tine, Naţiune. Certa somând o schimbare, nu-i făcea plăcere, spera ca ceilalţi să înţeleagă, să evolueze, să crească, chiar şi împotriva dorinţei sau putinţei lor. Aşa era el, Naţiune, fiul tău Andrei, iubitul meu bărbat, minunatul lor tată, şi senzaţionalul vostru coleg mai mare, dar nu atât de mare încât să fi trebuit să plece... Stătea prost cu răbdarea, s-a grăbit...", este mesajul publicat pe contul său de fosta soţie, Petruţa Gheorghe.
Omul de radio şi televiziune Andrei Gheorghe a marcat destine, a debutat destine, a enervat persoane şi personaje, a fost mărinimos, arogant, sincer, a fost o forţă, o gândire justă, a fost vocea FM-ului românesc, este ceea ce au scris şi au transmis pe reţelele de socializare colegii, prietenii şi rudele acestuia. Între cei care au vorbit despre Andrei Gheorghe s-au numărat: Răzvan Exarhu, Vlad Petreanu, regizorul Tudor Giurgiu, Cătălin Striblea, Şerban Huidu.
Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti (secţia rusă-engleză). Şi-a început activitatea jurnalistică în 1991, ca reporter special la Radio Constanţa, unde a rămas până în 1993. A realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa („Videomania”, „Vineri 13”), Pro FM Bucureşti (1996-2002; „Midnight Killer”, „13-14”) şi „Lanţul Slăbiciunilor” la Pro TV.
Între 2002 şi 2003, a realizat, la Antena 1, emisiunea “Gheorghe” şi a reluat emisiunea “13-14”, mai întâi la Radio 21, şi apoi la Radio Total (2005-2006).
A jucat şi în filme. A avut un rol secundar în filmele “Amen” (2002), de Costa Gavras, “Tinereţe fără tinereţe” (2007), de Francis Ford Coppola. Andrei Gheorghe a realizat şi un scurtmetraj, în 2008, “Dubla personalitate”.
Volumul său “Midnight Killer - Banalitatea s-a născut la oraş”, însoţit de un CD audio în colecţia “Ego Publicistica” de la editura Polirom, a fost publicat în 2006. Jurnalistul a fost în 2010 şi consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare.
A revenit în radio în 2014 până în 2016, şi a realizat la Pro FM matinalul alături de Greeg.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News