Live

The Guardian: Cum a ajuns un pedofil să participe la JO 2024 în echipa Olandei de volei pe plajă

Data publicării:
Voleibalistul Steven van de Velde a fost condamnat în UK la 4 ani de închisoare pentru violarea unei fete de 12 ani. Foto: Profimedia Images

Echipa de volei pe plajă a Olandei care participă la JO 2024 de la Paris se alfă deja de câteva săptămâni în centrul unei ample controverse legate de prezența, în lotul olimpic, a jucătorului Steven van de Velde, condamnat la patru ani de pușcărie în Marea Britanie pentru violarea unei minore în vârstă de 12 ani. În ciuda acestei condamnări, pe care a execuat-o în UK, lui van de Velde i s-a permis să reprezinte Olanda/Țările de Jos, la Jocurile Olimpice de la Paris, se arată într-un articol de opinie semnat de o jurnalistă olandeză în publicația britanică The Guardian.

Voleibalistul Steven van de Velde și-a exprimat deja „regretul” pentru ceea ce consideră „cea mai mare greșeală” a vieții sale. Cu toate acestea, cazul său nu a provocat foarte mare interes în Țările de Jos: săptămâna trecută, șeful lotului olimpic olandez, Pieter van den Hoogenband s-a arătat chiar suprins de nemulțumirile și criticile venite din partea presei internaționale și a grupurilor de sprijin a victimelor violențelor sexuale.

Șeful lotului olimpic olandez a precizat că Van de Velde a revenit în echipa de volei încă din anul 2017 și a jucat deja pentru Olanda la Campionatele Europene și Mondiale.

Totodată, Comitetul Olimpic Olandez, care a aprobat participarea lui Van de Velde la JO 2024 de la Paris, a precizat într-un comunicat de presă că acesta „și-a ispășit pedeapsa și a urmat un „program extensiv de reabilitare” în urma căruia experții au ajuns la concluzia că „nu există niciun risc ca acesta să recidiveze”.

Steven van de Velde a fost huiduit de spectatori în timpul primului meci jucat de Olanda (și pierdut în fața Italiei cu 1-2) de la JO 2024.

Voleibalistul olandez a executat 12 luni din sentința de 4 ani pentru violarea unei fete de 12 ani când acesta avea 19 ani, conform Sky News. Federația Interanțională de Volei a recunoscut, de asemenea, că nu a putut să-i convingă pe oficialii federației olandeze să nu-l convoace în lot pe Steven van de Velde.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un spion CIA a drogat, violat și fotografiat zeci de femei timp de mai mulți ani. Ce pedeapsă a primit

„Prădătorul de la Harrods”. Un reportaj BBC dezvăluie cum miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele

Francezul care și-a drogat și oferit soția străinilor: „Sunt un violator, la fel ca toți inculpații. Toți știau, nu pot nega”

Cum arată sistemul revoluționar de transport care promite viteze de 700 km/h. Primul test a fost efectuat cu succes

Partenerii noștri