Live

Țeapă cu criptomonede. Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost înșelat cu 30.000 de euro prin tranzacții la distanță

Data publicării:
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Bistrița-Năsăud a pierdut aproximativ 30.000 de euro, după ce a intrat într-o așa-zisă afacere cu criptomonede. Bărbatul a fost contactat de mai mulți indivizi, care i-au propus să investească în monede digitale. A acceptat și, la sugesția noilor parteneri de afaceri, și-a instalat în telefon o aplicație de control la distanță. Au urmat, însă, o serie de tranzacții bancare frauduloase făcute de escroci, până pe fir au intrat polițiștii. În urma anchetei, un bărbat de 52 de ani din Brașov a fost reținut pentru 24 de ore.

Totul a început pe 22 iunie 2023, când victima a fost contactată de escroci.

"Sub pretextul unor pretinse investiții pe o platformă de tranzacționare mărfuri și criptomonede, l-au determinat să instaleze o aplicație de control la distanță a terminalelor mobile. Totodată, acestea au reușit să obțină acces în sistemul informatic, respectiv la un telefon mobil și conturi online asociate cu două conturi bancare și un card de debit de unde au efectuat, în mod repetat, tranzacții financiare frauduloase către o aplicație de criptomonede, precum și transferuri bancare online către mai multe persoane fizice, prin diferite conturi bancare", transmit reprezentanii IPJ Bistrița-Năsăud.

În total, suspecții ar fi furat astfel 30.000 de euro din conturile bărbatului. Marți, oamenii legii au făcut 6 percheziții în județele Constanța, Caraș-Severin, Brașov și Timiș. Vizațe au fost 4 persoane, care sunt cercetate pentru fraudă informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și spălarea banilor.

"La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, carduri de memorie și bancare, înscrisuri relevante pentru cauză, precum și sumele de 23.900 de euro și 9.680 de lei", transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

Trei oameni au fost duși la Poliție. La finalul audierilor, un individ de 52 de ani, din Făgăraș (jud. Brașov), a fost reținut pentru 24 de ore polițiști.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Bijuteria” de 500.000.000 $, devastată de inundații! Cel puțin 8 oameni au murit. FOTO Imaginile dezastrului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri