CTP despre Bianca Andreescu: Un mental de călugăr tibetan, un talent atât de special cum n-am mai văzut de la Hingis
Performanță uriașă pentru jucătoarea de tenis de origine română, Bianca Andreescu. Sportiva în vârstă de 18 ani reprezintă Canada și a câștigat turneul de la Indian Wells. S-a impus în trei seturi în fața fostului număr 1 mondial, Angelique Kerber. Cristian Tudor Popescu a vorbit despre ea la Digi24 și spune, printre altele, că Bianca are un psihic „cum rar se întâlnește, nu doar în tenis”, și o compară cu Martina Hingis din punct de vedere al talentului de care dă dovadă.
Bianca Andreescu, interviu pentru Digi24
CTP: Mulți români din America sunt trumpiști
CTP: Dumnezeu îmbătrânește
CTP: PNRR, ca-n bancul cu Ițic și Ștrul la vânătoare de lei africani
CTP: Foarte bine că nu ne primesc în zona euro!
CTP: Partidul unic de la putere dorește să aibă serviciile în mână
CTP: De ce apare fascinația dictaturii
CTP: Nu va intra nimeni să-l scoată pe Putin de la Kremlin
CTP, mesaj pentru românii care îl disprețuiesc pe Volodimir Zelenski
Cristian Tudor Popescu: E bine că americanii învață să pronunțe „Andreescu”. E bine că am văzut tricolorul și la finala de la Indian Wells, în tribune, chiar dacă Simona nu a fost în această finală.
E bine că Bianca a mulțumit suporterilor români în limba română, la finalul discursului victoriei. Dar comentariul meu ar fi fost același și dacă Bianca Andreescu nu ar avea origini românești. Pentru că este un talent atât de special, cum n-am mai văzut de la Martina Hingis la vârsta de 18 ani. La această vârstă, Bianca face dovada unei inteligențe în joc, dublată de maturitate, cum nu am văzut decât la marea campioană elvețiană Martina Hingis, atunci când era la fel de tânără ca Bianca.
Are un joc care nu seamănă cu nimic din circuit, în clipa de față, foarte variat. Multe din jucătoarele de top mizează pe un joc în forță, monoton, cu lovituri tari, bazându-se pe puncte făcute repede, sau pe greșeala adversarei. Bianca joacă un tenis în regim de viteză și de forță, dar ca pe timpuri, cum se spunea despre Ilie Năstase.
Utilizează și stăpânește scurta, contra scurta, lobul, scurta urmată de lob. Am văzut acest procedeu de foarte multe ori. Stăpânește lovituri foarte puternice, în special pe dreapta, dar le alternează cu lovituri tăiate, atât pe rever, cât și pe dreapta. Are o foarte bună orientare tactică în timpul jocului, utilizează liftul înalt, pentru a calma situația când e în dificultate, știe să-și incomodeze adversara. Nu am văzut de foarte multă vreme o jucătoare atât de tânără cu o asemenea varietate în lovituri și cu o asemenea gândire, deși în tenis nu trebuie să gândesti când joci, cu o asemenea orientare în timpul jocului.
De aceea cred că ea va urca cu siguranță foarte sus în tenisul mondial.
Ce m-a uluit cel mai tare a fost mentalul ei, mental de călugăr tibetan. În semifinala cu Svitolina, meci pe muchie de cuțit, dur, în care totul a atârnat de un fir de păr, Bianca a reușit să revină și să câștige cu o stabilitate mentală incredibilă. După un astfel de meci, vine finala cu Kerber, și mai greu. E condusă în setul decisiv și în acele momente am văzut-o că fizic era la limită. O durea umărul. Avea crampe în pulpe. Nu știu, după mai bine de jumătate de veac în care am trăit în tenis, cum a reușit să câștige. Trei game-uri la rând în astfel de poziție. Spiritul a tras fizicul înainte.
La 5-3 să ai 3 mingi de meci pe care să ți le respingă marea campioană germană Kerber, care i-a respins mingi incredibile, și după aceea la 5-4 să câștigi cu break, așa ceva arată un psihic cum rar se întâlnește, nu doar în tenis.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News