Live

Pugilistă taiwaneză, aflată în centrul unei controverse de gen, a ajuns în sferturi la JO 2024. „Oponenții mei se tem de puterea mea”

Data publicării:
Sportiva Lin Yu-ting s-a calificat în sferturi la box feminin, categoria 57 kg. Foto: Profimedia Images

Pugilista taiwaneză Lin Yu-ting, una dintre cele două luptătoare aflate în centrul unei controverse de gen în turneul olimpic de box feminin la JO 2024, s-a calificat vineri în sferturile de finală ale categoriei 57 kg, învingând-o la puncte pe uzbeka Sitora Turdibekova, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Cu o zi înainte, victoria fulgerătoare a algeriencei Imane Khelif, prin abandonul adversarei sale Angela Carini (Italia), a stârnit o controversă puternică la nivel internaţională, cu reverberaţii inclusiv în lumea politică.

De data aceasta, taiwaneza, beneficiind de alonja sa superioară, a învins la puncte, cele două sportive salutându-se la finalul luptei.

Solicitată să răspundă unei întrebări legată de controversa de gen în care se găseşte, Lin a spus canalului taiwanez TVBS că „se gândeşte doar să aibă performanţe mai bune în ring”.

„Bănuiesc că oponenţii mei se tem de puterea mea”, aşa că detractorii „caută un defect pe care să-l exploateze”, a spus aceasta.

În 2023, taiwaneza, în vârstă de 28 de ani, a fost privată de medalia de bronz la Campionatele Mondiale, de către Federaţia Internaţională de Box (IBA), „după ce a picat standardele de eligibilitate bazate pe rezultatele unui test biochimic”. În schimb, în acelaşi an, ea a putut participa la Jocurile Asiatice de la Hangzhou, unde a câştigat medalia de aur la categoria pană (57 kg).

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul de la Budapesta susține că pagerele explozive folosite într-un atac asupra Hezbollah în Liban nu au fost fabricate în Ungaria

Președintele Taiwanului: China ar trebui să-și ceară teritoriul de la Rusia. Nu dorește să ne invadeze din motive teritoriale

Floyd Mayweather l-a dat afară pe arbitru din ring într-un meci demonstrativ cu John Gotti III

Noua navă-monstru, o combinație între portavion și navă de asalt amfibiu, cu care China vrea să rescrie regulile războiului naval

Partenerii noștri