Live

JO 2024. Canotoarele Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel s-au calificat în finală la dublu rame feminin: „A fost o cursă bună”

Data actualizării: Data publicării:
Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel. Foto: Profimedia Images

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel s-au calificat în finala probei feminine de dublu rame, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-au clasat pe locul doi în prima semifinală.

Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au fost cronometrate cu timpul de 7 min 14 sec 53/100, după un start mai slab (locul patru după 500 de metri), însă cu o evoluţie ascendentă (3 la 1.000 m, 2 la 1.500 m), potrivit Agerpres. 

Olanda a câştigat prima semifinală (7:10.16), iar Grecia (7:18.28) a fost a treia, toate calificându-se în Finala A.

Ultima medalie olimpică a României la dublu rame feminin datează din 2008, de la Beijing, unde Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu cucereau aurul.

Finalele la dublu rame feminin vor avea loc pe 2 august, Finala B de la ora 11:54, iar Finala A de la 12:42.

România a calificat până acum şapte echipaje în Finalele A la JO de la Paris: dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin şi opt plus unu feminin.

Ce spun canotoarele care s-au calificat

Canotoarea Roxana Anghel a afirmat, miercuri, că ştia că adversarele din penultimul act sunt mai puţin antrenate decât sportivele române.

„Ştiam că va fi o semifinală puternică, pentru că toată lumea îşi doreşte să intre în finală. A fost o cursă bună, am plecat încrezătoare la început. Vântul a fost un pic contră, dar ştiam că celelalte adversare nu sunt la fel de antrenate ca noi şi că putem duce mai mult ca ele. Ne refacem, ne pregătim acum pentru finală, suntem încrezătoare", a afirmat Roxana Anghel.

Ioana Vrînceanu a precizat că nu a făcut o strategie în funcţie de adversare şi că a aplicat tactica de acasă.

„Cursele sunt foarte diferite, nu ştim ce va fi mai departe. Cursa a fost foarte bună, vântul a fost un pic contră, cum îi spunem noi, ne-a îngreunat un pic, dar a fost foarte bine per total. Noi avem tactica noastră de cursă pe care o antrenăm acasă. Nu tragem în funcţie de adversarele noastre. Am încercat să facem ce este al nostru, nu ce este al lor. În următoarele zile le vom lua pe rând. Prima oară avem finala la dublu rame, apoi ne refacem şi ne pregătim pentru opt plus unu", a afirmat Vrînceanu.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alte 700 de bilete disponibile pentru fanii români la meciul din Cipru

Piloții ucraineni se antrenează în România pe 14 avioane F-16. De ce țara noastră poate fi „un model” pentru astfel de antrenamente

România, sub amenințarea apelor. Avertizări meteo pentru zonele afectate deja și nou risc de inundații. Care e situația în Europa

România a avut cea mai mare inflație din UE pentru a șasea lună la rând

Partenerii noștri