Live

GALERIE FOTO. Ceremonie spectaculoasă de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing

Data actualizării: Data publicării:
Ceremonia de deschidere a Jocurilor olimpice de iarnă de la Beijing, pe stadionul „Cuib de pasăre”. Foto: Profimedia

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing a avut loc pe Stadionul Olimpic cunoscut sub numele „Cuib de pasăre”.

Festivitatea are o durată de sub două ore şi este realizată de regizorul chinez Zhang Yimou, cel care a regizat şi ceremonia de deschidere a Jocurilor din 2008, circa 3.000 de artişti, în mare majoritate adolescenţi, au performat pe Stadionul Olimpic, potrivit Agerpres.

91 de delegaţii sportive vor participa Jocurile de iarnă de la Beijing. Circa 2.900 de sportivi se vor întrece în 109 probe (şapte probe în plus faţă de 2018) în care se vor acorda medalii, la 15 discipline: patinaj artistic, patinaj viteză, patinaj viteză pe pistă scurtă - short-track, schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinată nordică, sărituri cu schiurile, snowboard, bob, skeleton, biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie. Haiti şi Arabia Saudită îşi vor face debutul la Olimpiada de iarnă.

Numărul bazelor olimpice care vor găzdui întreceri este de 13, în zonele Beijing, Yanqing şi Zhangjiakou, fiecare având un Sat Olimpic.

România va participa la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 cu 21 de sportivi, la sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză. Cei doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor sunt Raluca Strămăturaru (sanie) şi Paul Pepene (schi fond).

Capitala Chinei este primul oraş care găzduieşte atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi Jocurile Olimpice de iarnă (4-20 februarie 2022).

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac cibernetic în SUA. „Cea mai gravă piraterie din telecomunicaţii din istoria ţării noastre''. Cine stă în spatele atacului

Românii vor putea călători fără viză în China începând cu 30 noiembrie anul acesta

„Calul troian” din învățământul britanic: De ce este China mărul discordiei în alegerea noului cancelar al Universității Oxford

Ministrul chinez al apărării a refuzat o întâlnire cu șeful Pentagonului

Partenerii noștri