Live

VIDEO | Termenele promise la UEFA, ratate. Cele 3 arene pentru EURO 2020 vor fi gata după terminarea campionatului european

Data actualizării: Data publicării:

Stadioanele pe care România se chinuie să le construiască pentru EURO 2020 sunt greu de finalizat. Compania Națională de Investiții spune că stadioanele Ghencea, Rapid și Arcul de Triumf vor fi gata cu totul abia în această toamnă, adică după campionat. O echipă Digi24 a filmat, astăzi, stadiul lucrărilor pe două dintre aceste arene.

Stadionul Steaua

În materialul video puteți vedea cum ar trebui să arate stadionul din Ghencea.

Și cum arată stadionul din Ghencea acum. Este construit în proporție de 70 la sută, va avea tribune pe două rânduri, o capacitate de 31 de mii de locuri și va respecta toate standardele impuse de FIFA și UEFA.

În iunie, atunci când va începe Campionatul European de Fotbal, iar echipele din Grupa C vor veni în România, stadionul va fi pregătit să ofere toate condițiile pentru antrenamente. Vor fi construite sectoarele pentru oficiali și pentru presă, vestiarele, un centru medical și căile de acces. Locurile de cazare, magazinele, muzeul Clubului Steaua, restaurantul și celelalte facilități de care nu vor avea nevoie imediată oaspeții noștri, vor fi gata abia în luna septembrie, după EURO.

Investiția totală pentru stadionul Steaua este de 375 de milioane de lei.

Stadionul Arcul de Triumf

O arenă mică, modernă, dotată cu cele mai noi echipamente va fi cea din zona Arcul de Triumf. Are o capacitate de doar 8.000 de locuri și va găzdui o altă echipă calificată la Euro 2020. Va avea un centru medical, un restaurant, locuri de parcare în subteran, un mic hotel, magazine și o zonă de promenadă. Nici această arenă nu va fi gata „la cheie” în vară, ci va asigura doar necesarul pentru antrenamente. Recepția pentru întreaga lucrare se va face tot în luna septembrie. 136 de milioane de lei va costa la final acest stadion.

Stadionul Giulești

Imaginile surprinse de la înălțime nu dau de bănuit că pe șantierul din Giulești s-ar construi ceva. Sunt câteva macarale și multe mașini care se învârt în jurul unui mal de pământ. Așa arată macheta arenei, iar reprezentanții Companiei Naționale de investiții spun că așa va arăta și în realitate până la finalul anului. Lucrările au început mai târziu, iar stadionul, care va avea o capacitate de 14 mii de locuri, nu va putea găzdui antrenamentele niciunei echipe calificate la Euro. Investiția pentru stadionul de sub Podul Grant ajunge la 160 de milioane de lei.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: Eu am recomandat tuturor celor care vor deține aceste stadioane ulterior desfășurării EURO 2020 și să înceapă încă de pe acum să își pregătească personal pentru administrarea eficientă și modernă a acestor arene. Sunt bunuri ale domeniului public, sunt făcute din banii românilor și modul în care sunt închiriate sau folosite trebuie să fie transparent și accesibil.

Acest reportaj trebuia să includă și stadionul Dinamo, aflat pe lista inițială tot pentru Euro2020. Din cauza problemelor juridice, statul nu a putut investi niciun ban în Ștefan cel Mare. Arena din „groapă” nu este inclusă, deocamdată, în vreun plan de investiții.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

EURO 2024. VIDEO - Incidente între fani înainte de meciul Turcia - Georgia

Ucraina a învins Moldova la Chișinău cu 4-0. Echipa Ucrainei e prima adversară a României la EURO 2024

Tot ce trebuie să știți despre EURO 2024: Lotul României, favoriții, unde se joacă, zonele pentru fani, grupele și programul turneului

EURO 2024. Vară tricoloră pe străzile germane. Toate activităţile pregătite fanilor români prezenţi în Germania

Partenerii noștri