Live

UEFA modifică regulamentul clasamentului golgheterilor, chiar înainte de finală. Cine ar putea intra în posesia trofeului

Data actualizării: Data publicării:
Kane este unul dintre favoriții Ghetei de Aur de la Euro 2024. Foto: Profimedia

UEFA schimbă regulile chiar în timpul jocului. Ea a anunţat, sâmbătă, cu 24 de ore înaintea finalei Campionatului European de Fotbal - EURO 2024, că a modificat regulamentul clasamentului golgheterilor pentru turneul final din Germania, informează cotidianul L'Equipe, preluat de Agerpres.

Inițial, UEFA a planificat să rupă posibilile egalități pentru Gheata de Aur luând în considerare asisturile și apoi minutele jucate. Conform acestui sistem, spaniolul Dani Olmo ar fi fost în frunte. Cu toate acestea, UEFA a decis acum că, dacă jucătorii sunt la egalitate la goluri, aceasta nu ar mai fi o problemă, iar Gheata de Aur va fi împărțită între ei.

Această schimbare înseamnă că, în prezent, șase jucători vor împărți premiul, cu excepția cazului în care cineva marchează în finală.

Cei șase jucători aflați la egalitate sunt: Harry Kane (Anglia), Dani Olmo (Spania), Georges Mikautadze (Georgia), Jamal Musiala (Germania), Cody Gakpo (Olanda) şi Ivan Schranz (Slovacia) cu câte trei goluri fiecare.

Pentru finală, doar Kane şi Olmo rămân în cursă. Dacă unul din cei doi va înscrie, el va putea intra singur în posesia trofeului.

Dar Kane şi Olmo nu sunt singurii care speră să poată intra în posesia trofeului. Fabian Ruiz şi Jude Bellingham au câte două goluri înscrise la EURO 2024 şi îi pot depăşi în cazul unei duble duminică seară.

Spania şi Anglia se vor înfrunta în finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, duminică, pe Olympiastadion din Berlin, de la ora 22:00.

Editor : Sebastian Eduard

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ianis Hagi a rămas la Rangers B. Scoțienii sunt nemulțumiți. „Este un jucător după care echipa plânge”

Procesul privind moartea lui Diego Maradona a fost amânat până anul viitor. Opt persoane sunt acuzate de "omucidere prin neglijenţă"

George Pușcaș, reacție nervoasă la o decizie luată de Mircea Lucescu: „Îmi fac bagajul și plec acasă!”

Handbalista Cristina Neagu se retrage. „M-am tot gândit la momentul  potrivit, dar acesta nu e niciodată”

Partenerii noștri