Live

Video Toto Schillaci a murit. Golgheterul Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Toto Schillaci a fost protagoistul "nopților magice" ale Italiei în 1990 / Sursă foto: Profimedia

Salvatore 'Toto' Schillaci, legendarul atacant al naționalei Italiei și golgheter al Campionatului Mondial din 1990, a murit, astăzi, la vârsta de 59 de ani, într-un spital din Palermo. Fostul jucător suferea de câțiva ani de cancer la colon, iar starea sa s-a agravat pe fondul unei pneumonii.

Schillaci a devenit cunoscut în întreaga lume după ce fost vedeta-surpriză a Mondialului din 1990, găzduit chiar de Italia. A intrat pe teren din postura de rezervă în primul meci al Italiei la acel turneu final iar apoi a devenit cel mai bun marcator al competiției, cu șase goluri. Grație contribuției lui Toto Schillaci, alintat de italieni "Salvatore della Patria", Squadra Azzurra a  ajuns până în semifinale și a obținut locul 3 la Mondialul desfășurat pe teren propriu. Tot în 1990, atacantul a fost pe locul 2 în lupta pentru trofeul Balonul de Aur, fiind depășit doar de germanul Lothar Matthaus.

În cariera de fotbalist, Schillaci a evoluat la Messina, Juventus, Inter Milano și echipa niponă Jubilo Iwata. A câștigat de două ori Cupa UEFA, cu Juventus în 1990 și Inter în 1994. Cifrele sale la Juventus și Inter sunt uimitoare. A jucat la Juventus 90 de meciuri și a marcat 30 de goluri, iar la Inter a jucat 30 de meciuri și a înscris de 11 ori. Per total, în carieră, Schillaci a marcat 154 de goluri în 417 partide.

Editor : B. G.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Italia, lovită de inundații. „Suntem într-o urgență totală”. Sute de persoane au fost evacuate

România rămâne pe locul 45 în clasamentul FIFA pe luna septembrie, în ciuda ultimelor două victorii

Alte 700 de bilete disponibile pentru fanii români la meciul din Cipru

Suferința din spatele luxului „Made in Italy”. Mărci de prestigiu folosesc furnizori care își tratează lucrătorii ca pe sclavi

Partenerii noștri