Kosovo - România 0-0, în preliminariile EURO 2024. Gazdele au avut un gol anulat
Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Kosovo, 0-0, vineri seara, pe Stadionul ''Fadil Vokrri'' din Prishtina, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.
Pe un teren foarte greu, îmbibat cu apă, România a obţinut un punct important, la capătul unui meci de mare luptă, în care cel mai bun om de pe teren a fost portarul Horaţiu Moldovan.
Tricolorii au început destul de bine meciul şi au dominat în primele 20 de minute, dar apoi uşor-uşor, gazdele au preluat controlul şi au început să pună presiune pe apărarea României.
Puşcaş a avut prima oportunitate (8), la centrarea lui Manea, dar atacantul echipei Genoa, marcat strâns, nu a reuşit să reia spre poartă.
Gazdele şi-au creat prima situaţie în min. 28, când Celina a şutat de la 20 de metri, dar peste poartă. În min. 35, Moldovan a avut prima intervenţie remarcabilă, respingând şutul lui Muslija la colţul lung. Apoi, Muriqi a reluat cu capul, dar mingea s-a dus pe lângă ţintă (36).
În finalul primei reprize, România a avut două şanse bune, care Coman a şutat peste poartă (39), iar Man a trimis alături de la 16 metri (45+1).
Kosovo putea intra în avantaj la pauză, însă Moldovan a fost providenţial şi a respins de sub transversală şutul lui Celina de la 20 de metri (45+3).
În partea secundă, la o fază fixă în careul kosovar, Burcă a fost blocat de Aliti (50), iar Man a şutat peste poartă.
Moldovan a mai avut o intervenţie senzaţională în min. 58, la pătrunderea lui Vojvoda, care a şutat de la 12 metri, însă portarul Rapidului a respins.
Stanciu şi-a încercat şi el şansa, însă a trimis pe lângă de la circa 25 de metri (61), potrivit Agerpres.
În min. 69, Kosovo a înscris prin Zhegrova, cu capul la colţul scurt, din centrarea lui Celina, dar golul a fost anulat ulterior, la semnalarea arbitrajului video, pentru ofsaid la Celina.
Până la final fiecare echipă a încercat să dea lovitura şi acţiunile la cele două porţi au alternat. Sorescu a prins un şut bun de la 25 de metri, dar portarul a respins (76).
În min. 78, a fost rândul lui Zhegrova să tragă de la 22 de metri şi al lui Moldovan să se remarce.
Băluţă a şutat de două ori de la distanţă (83, 89), dar prima oară mingea a fost prinsă de portar, iar a doua oară balonul s-a dus peste poartă.
Kosovo a mai ratat o mare ocazie, în min. 90+2, când Muriqi a şutat din întoarcere peste poartă, de la doar 8 metri.
Ultima ocazie notabilă a meciului a avut-o Sorescu (90+5), dar şutul său de la 20 de metri a fost respins de portarul Muric.
La gazde, Florian Loshaj (ex-Poli Iaşi) şi Ermal Krasniqi (CFR Cluj) vor începe pe banca de rezerve.
Din punct de vedere statistic, Kosovo a dominat jocul (55%-45% posesie), dar România a avut mai multe şuturi la poartă (15-10, 3-4 pe poartă) şi 8-3 la cornere.
România este neînvinsă după trei meciuri, având două victorii şi un egal, în timp ce Kosovo are trei puncte.
Echipa antrenată de Edward Iordănescu, care vineri a împlini 45 de ani, va juca următorul meci luni, în deplasare cu Elveţia, la Lucerna.
Kosovo - România 0-0
Prishtina, Stadionul „Fadil Vokrri”
Preliminariile EURO 2024 - Grupa I
Au evoluat echipele:
KOSOVO: 12. Arijanet Muric - 15. Mergim Vojvoda, 13. Amir Rrahmani (căpitan), 3. Fidan Aliti, 23. Leart Paqarada - 5. Betim Fazliji, 20. Ibrahim Dresevic (6. Hekuran Kryeziu, 73) - 7. Milot Rashica (10. Edon Zhegrova, 46), 9. Bersant Celina, 8. Florent Muslija (14. Jetmir Topalli, 82) - 18. Vedat Muriqi.
Selecţioner: Alain Giresse.
Rezerve neutilizate: 1. Samir Ujkani, 16. Visar Bekaj - 2. Lirim M. Kastrati, 11. Albion Rrahmani, 17. Florian Loshaj, 19. Amar Gerxhaliu, 21. Donat Rrudhani, 22. Ermal Krasniqi.
ROMÂNIA: 12. Horaţiu Moldovan - 4. Cristian Manea, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 22. Mario Camora (23. Deian Sorescu, 23) - 6. Tudor Băluţă, 14. Marius Marin, 10. Nicolae Stanciu (căpitan; 11. Ianis Hagi, 86) - 20. Dennis Man (21. Olimpiu Moruţan, 61), 9. George Puşcaş (7. Denis Alibec, 86), 17. Florinel Coman (13. Valentin Mihăilă, 62).
Selecţioner: Edward Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 1. Ştefan Târnovanu, 16. Marian Aioani - 2. Andrei Raţiu, 5. Ionuţ Nedelcearu, 8. Alexandru Cicâldău, 18. Darius Olaru, 19. Vladimir Screciu.
Cartonaşe galbene: Dresevic (50), Puşcaş (81), Kryeziu (86).
Arbitru: Danny Makkelie; arbitri asistenţi: Hessel Steegstra, Jan de Vries; al patrulea oficial: Sander van der Eijk (toţi din Olanda)
Arbitru video: Clay Ruperti; arbitru asistent video: Edwin van de Graaf (ambii din Olanda)
Delegat UEFA: Jean Paul Mievis (Belgia); observator UEFA pentru arbitri: Vlado Svilokos (Croaţia)
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News