Live

JO 2024. Campioana olimpică la fotbal, decisă după un meci dramatic cu 8 goluri și multe răsturnări de situație

Data actualizării: Data publicării:
Jucătorii spanioli se bucură după victorie. Foto: Profimedia

Spania și Franța au disputat finala mare de la Jocurile Olimpice, după ce au trecut în semifinale de Egipt, respectiv Maroc, scrie Digi Sport.

Francezii au început excelent partida și au deschis scorul în minutul 11 prin Enzo Millot (22 de ani), însă spaniolii au revenit și și-au asigurat până la pauză un avantaj de două goluri

Fermin Lopez (21 de ani), fotbalistul Barcelonei și golgheterul Spaniei de la acest turneu, a recidivat și a adus egalarea pentru „Furia Roja”. Ulterior, același Fermin a marcat, iar Alex Baena (23 de ani) și-a trecut și el imediat numele pe tabelă și a dus scorul la 3-1 printr-o execuție excepțională, din lovitură liberă.

Franța - Spania 3-3 (3-5 după prelungiri). „Furia Roja”, campioană olimpică

Thierry Henry era conștient că trebuie să efectueze modificări, iar selecționerul a introdus în teren jucători care au schimbat cursul jocului.

Akliouche, băgat în luptă în minutul 52, a redus din diferență în minutul 79, după ce Michael Olise, noul jucător al lui Bayern Munchen, a pasat decisiv.

Naționala „Cocoșului Galic” a continuat să preseze, iar în finalul meciului a obținut un penalty, după o greșeală a lui Juan Miranda. Jean-Philippe Mateta a înscris de la punctul cu var în minutul 90+3 și a dus partida în prelungiri!

Chiar dacă avea un dezavantaj moral, „Furia Roja” nu a resimțit deloc acest lucru și a dat lovitura prin Sergio Camello, care a înscris în minutul 100. 

Ulterior, același Camello a mai înscris o dată, în minutul 120+1, și a stabilit scorul final al marelui meci disputat pe stadionul Parc des Princes.

Astfel, la capătul unui meci dramatic, Spania a devenit campioana olimpică, după ce și-a trecut palmares și EURO 2024 în urmă cu mai puțin de o lună.

Editor : L.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avioanele franceze Mirage destinate Ucrainei vor fi modificate pentru atac la sol

Interzicerea telefoanelor le dă bătăi de cap directorilor de școli din România. „Hotelul Mobilelor” și alte soluții găsite în Europa

„Au făcut un pact cu diavolul”. O companie uriașă a plătit „taxă de protecție” grupării ISIS ca să își continue afacerile în Siria

Vastă operaţiune de salvare a unor delfini eşuaţi pe o plajă din Franța

Partenerii noștri