Live

EURO 2024: Cu cine ar putea juca România în optimi, după meciul cu Slovacia

Data publicării:
”Tricolorii” se califică în runda următoare la EURO 2024, dacă nu vor pierde în fața Slovaciei. Sursa foto: Profimedia Images

România conduce grupa E, în ciuda eșecului cu Belgia, scor 0-2, și înaintea ultimul joc din faza grupelor, cel cu Slovacia, are șanse importante de a se califica în optimile de finală la EURO 2024.

Situația din grupa României este una nemaiîntâlnită. Pentru prima dată în istoria Campionatelor Europene, cu o etapă rămasă de disputat, toate cele patru echipe sunt la egalitate de puncte – 3, scrie Digi Sport.

”Tricolorii” se califică în runda următoare, dacă nu vor pierde în fața Slovaciei. Totuși, pot ajunge printre cele mai bune 16 echipe ale ”Bătrânului Continent” și în cazul unei înfrângeri.

Olanda, cel mai probabil adversar al României în optimile de finală 

În acest moment, cel mai probabil e ca România să încheie pe locul secund în Grupa E, ceea ce ar însemna un duel în optimi cu ocupanta poziției a doua din Grupa D.

La fel ca în cazul României, Olanda este pe prima poziție acum în Grupa D, la egalitate cu Franța, însă în ultima etapă, batavii evoluează contra Austriei, iar reprezentativa ”Cocoșului Galic” împotriva Poloniei, eliminată deja de la EURO 2024.

Astfel, statisticienii consideră că ”Portocala Mecanică” ar urma să termine pe 2 și să joace cu selecționata noastră pentru un loc în sferturi. Desigur, lucrurile pot lua orice turnură în funcție de rezultatele din ultima rundă.

Dacă vor câștiga grupa, elevii lui Edi Iordănescu se vor duela cu una dintre echipele clasate pe locul 3 în grupele A, B, C sau D (Scoția, Albania, Slovenia și Austria, cu o etapă înainte de final).

Poziția a treia ne-ar aduce un ”monstru” în optimi: Spania sau Anglia, cel mai probabil, scrie Digi Sport.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Scandal în timpul meciului: ”Dacă nu ștergi, te bat”. VIDEO Scene incredibile în Giulești: ”Luați-l pe ăsta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mai multe produse româneşti de calitate intră pe piaţa din China. Ce a transmis ministrul chinez de Externe

SUA donează României „vehicule de detecție discrete” și detectoare de radiații. Lista echipamentelor include 400 de pagere speciale

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Ploi abundente și vânt puternic, însă nu furtuna Ashley. Meteorologii spun cât de periculos e, de fapt, noul ciclon

Partenerii noștri