Live

Comitetul Olimpic le cere sportivilor care merg la J.O. de la Tokyo să nu folosească cele 160.000 de prezervative, ci să le ia acasă

Data actualizării: Data publicării:
Organizatorii Olimpiadei de la Tokyo 2020, care va avea loc în acest an, nu recomandă sportivilor prezenți să folosească prezervativele oferite gratuit. Foto: Getty Images

Comitetul Olimpic Internațional a pregătit un stoc de 160.000 de prezervative pentru următoarele jocuri olimpice de la Tokyo. Însă acum Comitetul îndeamnă sportivii să nu folosească prezervative în Japonia. În schimb, organismul sportiv internațional spune că sportivii trebuie să păstreze distanța socială și să evite îmbrățișările și atingerile cu mâna, potrivit Insider.

Organizatorii Olimpiadei de la Tokyo au pregătit, ca de obicei, mai mult de 160.000 de prezervative gratuite ce vor fi disponibile în satul olimpic în timpul evenimentelor sportive. Aceasta ar înseamna 14 prezervative la fiecare din cei 11.000 de participanți.

Însă aceste pregătiri au fost făcute înainte de pandemie. Acum, organizatorii le cer sportivilor să evite să se atingă între ei, spunând că prezervativele gratuite sunt parte a unei campanii globale de sănătate.

Marți, Comitetul de Organizare a Olimpiadei de la Tokyo a transmis că speră ca prezervativele să “ajute la conștientizare”.

„Intenția și scopul nostru nu este ca sportivii să folosească prezervativele în Satul Olimpic, ci să contribuim la conștientizare, aceștia putând să le ia înapoi în țările lor”, a scris comitetul într-un comunicat.

Însă motivarea comitetului legată de “conștientizare” este văzută de mulți ca nefiind sinceră.

“Un sportiv care merge acasă și spune «Hei, hai să încercăm prezervativul de la olimpiada din Japonia» nu pare că va crea conștientizare printre oameni privind sexul în siguranță, decât față de partenerul din acea noapte”, a scris Casey Baseel pe SoraNews24.

Jocurile olimpice au atras critici la începutul lunii februarie când a anunțat programul său cu prezervative și a publicat în același timp un ghid de 33 de pagini care ar trebui să încurajeze atleții la minime interacțiuni fizice.

De fapt, ghidul nu menționează deloc actul sexual, însă oferă destule sfaturi privind distanțarea socială.

Citește și: Medicii din Tokyo cer anularea Jocurilor Olimpice: Sistemul sanitar nu va face față unui nou val de Covid

De asemenea, recomandă sportivilor ca atunci când se susțin reciproc să “aplaude, nu să cânte sau să scandeze”.

Obiceiul de a împărți prezervative la jocurile olimpice a început în 1988, cu scopul de a promova sexul în siguranță și prevenția față de HIV.

Deși 160.000 de prezervative pregătite la Tokyo par a fi multe, nu se compară cu numărul cumulat la Rio De Janeiro. Brazilienii aveau disponibile 450.000 de prezervative, din care 42 ar fi fost împărțite la fiecare persoană.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Gigi Becali l-a ”distrus” ÎN DIRECT pe prietenul lui: ”De mult nu am fost așa supărat”. I-a transmis un mesaj clar

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Soarta inelelor olimpice de pe Turnului Eiffel se transformă într-o luptă politică. „Nu a fost făcut pentru a atârna orice pe el”

România a câștigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

O maratonistă care a participat la Olimpiada de la Paris, grav rănită după ce a fost incendiată de partenerul ei

La Paris încep Jocurile Paralimpice. Cine sunt cei șase sportivi care reprezintă România

Partenerii noștri