Live

„Aurul unui copil-minune”. David Popovici este elogiat de presa străină după ce a câștigat aurul la JO 2024

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Colette Rochefort

David Popovici a ieşit învingător dintr-o luptă acerbă pentru în proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris şi şi-a adjudecat primul titlu olimpic din carieră, scrie presa străină.

La scurt timp după succesul din bazinul parizian, L'Equipe a vorbit la superlativ despre tânărul român: „Popovici, aurul unui copil-minune”, au titrat francezii, potrivit DigiSport.ro.

Presa din Hexagon a vorbit și despre revenirea de senzație a lui David Popovici, după ce în ultimele luni au fost îndoieli față de viitorul său.

„Mai puțin senin decât de obicei, cel care știe să-și chinuie adversarii cu starturi ultrarapide a trebuit să reziste pentru a reveni și a câștiga cu doar două sutimi de secundă. După câteva luni de îndoieli, el a revenit la cel mai înalt nivel. A sărbătorit cu zâmbetul pe buze, dar stoic ca întotdeauna”, au notat francezii.

Și presa britanică a lăudat performanța lui Popovici.

Sportivul român a reușit o revenire de senzație pe ultimii 50 de metri ai probei și l-a învins pe englezul Matt Richards cu doar două sutimi.

The Guardian a catalogat înfrângerea lui Matt Richards drept „agonizantă”.

„Așadar, aur la 200 de metri liber pentru românul David Popovici, o medalie de argint agonizantă pentru Matt Richards și bronz pentru americanul Luke Hobson, care l-a învins pe Duncan Scott cu 0,08 secunde”, a scris publicația.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cele două businessuri pe care David Popovici vrea să le facă după retragerea din activitate. Unul nu are legătură cu înotul

După criticile olimpicilor, Ciolacu anunță că modernizează o bază sportivă

Robert de Niro a împlinit 81 de ani și a ținut să arate că este în mare formă. ”Ești atât de nebun!”

Camelia Potec: Lipsa infrastructurii descurajează copiii să practice înotul. Birocrația este cea mai mare problemă

Partenerii noștri